Narlıdere'de 19 Mayıs'ta Şehitler İçin Saygı Duruşu

Narlıdere'de 19 Mayıs'ta Şehitler İçin Saygı Duruşu

Narlıdere'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle düzenlenen törenin ardından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği çelenk törenine katıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sebebi ile Narlıdere’de düzenlenen resmi törenlerin ardından Narlıdere Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri alternatif çelenk sunum töreni düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Narlıdere demokrasi meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları ve yöre dernekleri ile Atatürk anıtına çelenklerini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygılarını sunarken, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain tuzakta şehit 5 askerimiz için saygı duruşunda bulundular.

Türkiye Laiktir ve Laik Kalacak

Narlıdere Atasına duyduğu saygıyı ifade etmek ve Narlıdere Demokrasi Meydanı Atatürk heykelinin önünde toplandı. Çelenk sunumuna Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP PM üyesi Mustafa MOROĞLU, Belediye meclis üyeleri,

 

CHP Narlıdere ilçe Başkanı Şahin Fırat, Muhtarlar, Sivil toplum örgütleri, dernekler ve Narlıdereliler katıldı.

Narlıdere Belediye Başkanlığı çelengini Başkan Batur’un sunmasının ardından diğer dernek, STK’lar çelenklerini sundular. Çelenk sunum töreninin bitiminde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain tuzakta şehit 5 askerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından tören şeref defterine imzalayan Başkan Batur deftere şu satırları yazdı:

19 MAYIS 1919, BİR TOPLUMU ESARET ALTINDA KALMAKTAN KURTARAN,  TÜRK MİLLETİNİN ULUS OLMA YÖNÜNDE YAZGISINI DEĞİŞTİREN, YARINLARINI AYDINLATAN, ÇAĞDAŞ UYGAR VE SONUÇTA TAM BAĞIMSIZLIĞINI KAZANAN BÜYÜK TÜRK ULUSUNUN VE ATATÜRK’ÜN DOĞUM GÜNÜDÜR. ATATÜRK’ÜN BU GÜNÜ GENÇLERE ARMAĞAN ETMESİ, GENÇ TÜRK DEVLETİNİN YİNE GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEĞİNE OLAN İNANCINI TEMSİL ETMEKTEDİR. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SAMSUN’A ÇIKTIĞI GÜNÜN MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLADIĞI GÜN OLARAK KABUL EDİLMESİ, 19 MAYIS 1919 TARİHİNE BÜYÜK BİR ANLAM KATMAKTADIR. GÜNÜMÜZDE LÂİK CUMHURİYETE  KARŞI OLANLAR, BUGÜNÜ REDDEREK ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ONUN ESERLERİNE KARŞI OLAN TAVIRLARINI BİR KEZ DAHA AÇIKÇA ORTAYA KOYMUŞLARDIR. LAİKLİK DÖRT BİR YANDAN SALDIRIYA MARUZ KALMIŞTIR. ÖNEMLİ OLAN SALDIRININ NEDEN YAPILDIĞIDIR. HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ BU SALDIRILAR TESADÜFEN VEYA RASTGELE YAPILAN VE SÖYLENEN CÜMLELER DEĞİL. BUGÜN KUTLAMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI VE LAİKLİK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN ÖNEMLİ DEĞERLERİDİR. LAİKLİK, DEVLETİMİZİN YÖNETİM YAPISIYLA İLGİLİ DEVLET VE DİN İŞLERİNİN AYRILMASINI SAĞLAYAN YAPI TAŞIDIR. BU YAPI TAŞINI YIPRATMAYA ÇALIŞANLARA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN YERİNE, “YENİ TÜRKİYE” GİBİ NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR SİSTEMİ GETİRME ÇABALARI KARŞI SÖYLENECEK TEK SÖZ, BİZ VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE ‘TÜRKİYE LAİKTİR VE LAİK KALACAK’ YANITI OLACAKTIR. BİZ ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETLE BERABER BİZE KAZANDIRDIĞI DEĞERLERİ, LAİK TÜRK CUMHURİYETİNİ İLELEBET KORUMAYA HAZIRIZ. BU VESİLE İLE TÜM HALKIMIZIN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERE OLAN İNANCIMI İFADE ETMEK İSTERİM.

RAHAT UYU ATAM... IŞIĞINLA İZİNDEYİZ”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.