Narlıdere'de etiket hilesine zabıta engeli

Narlıdere'de etiket hilesine zabıta engeli

Narlıdere Belediyesi, Vatandaşların daha konforlu ve huzur içinde alışveriş yapması için çalışmalarını sürdürüyor.

Pazaryerindeki tezgahları tek tek dolaşan ekipler, ürünlerin gramajlarını ve etiket fiyatlarını kontrol etti, kurallara uymayan esnaf uyarıldı. Başkan Ali Engin “Kentte düzeni sağlamak ve yurttaşlarımızın hakkını korumak için çalışıyoruz” dedi.

KURALA UYMAYANA CEZA YAZILACAK

Gün boyu yapılan çalışmalarda, tezgah sınır ihlalleri ile yanıltıcı etiket rakamları kontrol edildi. Uyarılara rağmen kurallara uymayan esnafa uyarılarda bulunuldu. Yapılan denetimlerde tüm pazar tezgahlarını titizlikle inceleyen ekipler, satışa sunulacak tüm ürünlerin etiketli olarak satılmasını ve etiketlerin, ürünün kilogram fiyatını göstermesi gerektiğini belirtti. İkinci kez uyarılara ve kurallara uymayan esnafa para cezası uygulanacağı bilgisi verildi. Uygulama ve denetimlere vatandaşlar da olumlu tepki verdi. Esnafın, alışveriş yapanların algısını yanıltmaması gerektiğini söyleyen Narlıdereliler, denetimlerin sık ve etkin olmasını istedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Zabıta ekiplerinin yaptığı çalışmalar tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması noktasında çok önemli. Esnaflar fiyat etiketlerini mutlaka tüketicinin görebileceği yerde bulundurmalı. Etiketsiz satış yapmamaları gerektiği konusunda da ekiplerimiz titizlikle ve periyodik olarak denetimlerini sürdürecekler. Uyarıları ve kuralları dikkate almayan esnaf için yasal tedbirler alacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.