Narlıdere'nin kadınları ‘şiddete hayır’ dedi!

Narlıdere'nin kadınları ‘şiddete hayır’ dedi!

Narlıdere Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, Narlıdere’de faaliyet gösteren kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın ile bir araya geldi.

AKM Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, babası tarafından öldürülen Gülnur Yozgatlı'nın annesi Gülden Yozgatlı da katıldı. Belediye Başkanı Ali Engin “Eşit birey, medeni toplum anlayışıyla hareket ediyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadınlarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz'' dedi.

narliderenin-kadinlari-siddete-hayir-dedi-1.jpg

ŞİDDETE KARŞI ORTAK MESAJ

Kadına yönelik şiddete ‘dur’ demek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, AKM Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, kadınlar hazırladıkları toplumsal cinsiyet eşitliği konulu tiyatro oyununu sergiledi ve müzik dinletisi yapıldı. Etkinliğe katılanlar, ellerinde şiddet karşıtı dövizler taşıdı. Yapılan konuşmalarda, şiddete karşı tek yürek karşı konulması ve ortak hareket edilmesi mesajları verildi.

narliderenin-kadinlari-siddete-hayir-dedi-2.jpg

“ŞİDDETE HAYIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Neredeyse her gün kadına karşı şiddet haberleri okuyoruz. Çeşitli bahanelerle kadınlarımızın yaşam hakları ellerinden alınıyor. Buna dur demek , eşit, adil ve özgür bir dünya için, kadına yönelik her türlü şiddete son vermeli, bunu yasalarla desteklemeliyiz. Biz şiddetin her türlüsüne ‘hayır’ demeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.