NASA, ilk turistlerini uzaya fırlatıyor!

NASA, ilk turistlerini uzaya fırlatıyor!

NASA ve Axiom Space ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan ilk uzay turizmi Ax-1 görevi, SpaceX roketi yardımıyla 4 kişilik mürettebatı ISS’e uçuracak.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu için yapılacak ilk uzay turizmi görevini neredeyse başlamak üzere. 10 gün sürmesi planlanan Ax-1 görevi, 6 Nisan Çarşamba günü Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek. Ax-1 ekibini oluşturan isimler arasında Kanadalı hayırsever Mark Pathy, Amerikalı girişimci Larry Connor ve İsrail Hava Kuvvetleri’nde çalışmış eski pilot Eytan Stibbe ve son olarak misyonu yönetecek olan eski NASA astronotu Michael López-Alegría yer alıyor.

nasa-iss-uzay-turizmi.webp

ISS’e gitmek için 55 milyon dolar ödeyen uzay turistlerinin, “ömür boyu yolculuk” yapacağı garantisi verildi. Mürettebat üyeleri, Ax-1 görevi için aylar süren uzay eğitiminden geçti. 6 Nisan Çarşamba günü düzenlenecek lansman NASA tarafından yapılacak canlı yayınla izlenebilir. Yayın sırasında Crew Dragon kapsülüne bağlanacak turistleri ve ayrıca SpaceX roketi Falcon 9’un fırlatışını izlemek mümkün olacak. Crew Dragon uzay aracı, 8 Nisan Cuma istasyona varacak.

iss-astronatlari-fotografciligi-essiz-manzaralar-uygulamalar.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.