NASA New Horizons uzay aracı tarihe geçecek!

NASA New Horizons uzay aracı tarihe geçecek!

NASA’nın 2006 yılında Plüton’u fotoğraflaması için uzaya gönderdiği insansız uzay mekiği The New Horizons, önemli bir keşfe imza atmaya hazırlanıyor. NASA New Horizons uzay aracı yapacağı keşif ile birlikte tarihe geçecek!

NASA New Horizons uzay aracı ile birlikte uzayın gizemli gezegenlerini keşfetmeye devam ediyor. Daha önceden Plüton ile ilgili yapmış olduğu keşiflerle gündeme gelen uzay aracı, şimdi ise rotasını Ultima Thule‘a çevirmiş durumda.

Son iki hafta boyunca New Horizons uzay aracının rotasını belirlemekle uğraşan NASA, Ultima Thule‘a yapılacak olan seyahat sırasında uzaydaki cisimlere çarpmadan aracının ilerlemesi için sıkı bir çalışma yürütüyor.The New Horizons projesinde görev alan Mark Showalter tarafınca aktarılan bilgiler doğrultusunda, söz konusu uzay aracının güvenle ilerlediğini ve Ultima Thule ile olan mesafenin ise 3.500 kilometre olduğunu da belirtti.

Hatırlayacağınız üzere NASA, Plüton’un keşfi sırasında çekilen fotoğrafların 12.500 kilometre mesafeden çekildiğini açıklamıştı. Bu da şu anlama geliyor ki New Horizons uzay aracı, Ultima Thule gök cisminin detaylı fotoğraflarını rahatlık çekebilecek.

Son olarak ise NASA tarafından paylaşılan raporlara göre, söz konusu uzay aracı 2019’un ilk keşfine imza atarak tarihe geçecek. Ultima Thule ile ilgili önemli bilgileri bizlerle paylaşacak olan uzay aracı, keşfedilmiş gezegenlere bir yenisini daha ekleyecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.