NASA sonunda açıkladı!

NASA sonunda açıkladı!

NASA’nın Mars merakı bitecekmiş gibi görünmüyor. Kızıl gezegeni uzun süredir rahat bırakmayan uzay ajansı, yeni ekipmanların tanıtılmasından sadece birkaç gün sonra, önemli bir bulgu için basın konferansı gerçekleştirdi.

7 Haziran’da düzenlenen olan basın konferansı, önemli ve özel bir bulguyu tartışmak üzerine oldu.

“Medya ve halk 7 Haziran’da saat 14:00‘da düzenleyeceğimiz konferansa sorularını sormak için davetliler. Yeni Mars araştırmaları sonucunda elde ettiğimiz bulguları sizlerle paylaşacağız. Bu sonuçlar bizim canlı yayınımıza kadar ambargo altında olacak.”

Yapılan dev açıklamaya kadar Mars’ta neler olduğunu ve bu kanıtları hiçbir şekilde bilmiyorduk. Yeni sonda yöntemlerinin denenmesinin hemen ardından yapılan açıklama, hayret verici sonuçlara işaret ediyor.

Curiosity, 3.5 milyar yaşında ve asıl önemlisi, içinde organik moleküller içeren bir kaya parçası buldu.

Bu gerçekten önemli bir keşif ama organik moleküller tek başına yaşamın varlığını kanıtlayacak şeyler değil. Bu yüzden NASA araştırmalarını sıklaştıracak ve bu moleküllerin kaynağını araştıracak.

Mars yüzeyinde bir zamanlar hayat olabileceğine dair ilk somut kanıt olan moleküller, bakalım gelecekte bizlere ne gösterecek?

Bir gezegende hayat olması için organik moleküllerin bulunması gerçekten de şart. Ama işin sonunda uzay ajansının ellerinin boş kalma ihtimali her zaman bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.