NASA'da çalışanlar sanıldığı kadar zeki değilmiş...

NASA'da çalışanlar sanıldığı kadar zeki değilmiş...

Eski NASA çalışanı, NASA'daki çalışanlar konusunda bazı yanılgıları anlattı.

Uzay programı çalışanlarının, bilgisayarlara bile ihtiyaç duymayan, bütün matematik işlemlerinmi yapan süper dahilerden oluşmadığını söyledi. NASA, ülke çapında okullardan mezun normal mühendisler oluşur.

İnsanları ve pahalı makineleri uzaya uçurmak yoğun ve zor bir iş. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı da NASA'da çalışanların çok zeki hatta dahi olduğu düşünülür. Ancak gerçek sanıldığı gibi olmayabilir.

NASA uçuş müdürü Paul Hill, uzay programında çalışan insanların düşünüldüğü kadar zeki olmadığına dikkat çekti.

Hill, Business Insider ile yaptığı röportajda, "Bizleri insanlar hiçbir şeyden korkmayan ve her zaman sakin kalabilen bir dahi ordusu sanıyor. Ama işin aslı öyle değil, bizler çok iyi hazırlanıyoruz ve panik anlarını avantaja çevirip daha iyi odaklamayı iyi biliyoruz. NASA içerisinde, ülkenin dört bir yanından normal mühendisler olağanüstü şeyler yapmak için fırsat buluyor ve işlerini çok ciddiye alarak bunu başarıyorlar. İnsanların bizleri MIT’den 4.0 not ortalaması üzerinde mezun olmuş, matematiksel hesapların hepsini kafasından yapan ve bilgisayara ihtiyaç duymayan kişiler olarak düşünmesi ufak bir yanılgıdan ibaret." dedi

Hill, kariyeri 24 farklı uzay mekiği ve ISS misyonunda uçuş direktörü olarak çalıştı. Ayrıca 2003 Columbia felâketi soruşturmasını yönetmek üzere de atandı. NASA'da çalışmanın gerçekliğinin biraz daha gösterişli olduğunu ve kendisi gibi devlet okul mezunları olan mühendislerin ve bilim adamlarının ekipte olduğunu belirtti.

NASA'nın inanılmaz bir çalışma yapmasının nedeni, ekip üyelerinin belirli problemleri çözmek için konuya odaklanmış olması. Fakat uzay programının çalışanlarının tamamının insan bilgisayarlar olduğu fikri yanlış.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.