Nasır, "2019'da piyasalar daha da canlanır"

Nasır, "2019'da piyasalar daha da canlanır"

Türkiye ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 2019'un ilk aylarından itibaren istikrarın daha çok hissedileceğini söyledi.

Ekonomi güven endeksinin TÜİK Kasım ayı verilerine göre yüzde 9,1 artarak yüzde 73,7'ye, yükseldiği bilgisini veren Nasır, bu durumun ekonominin pozitif anlamda geliştiğinin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Başkanlık sisteminin getirdiği hızlı hareket kabiliyeti ile Ağustos ayındaki ekonomik saldırıların  bertaraf edildiğini vurgulayan Necip Nasır, “Ekonomik saldırıya global piyasalardaki aynı sürece denk gelen sıkıntılar da eklenince, bu durumdan özel sektör ve özellikle banka kredileri ile büyümeyi hedefleyen inşaat şirketleri büyük oranda etkilendi. Hükümetimiz  mağduriyetlerin oluşmaması için önlemler alıyor. Özellikle bu durumdan olumsuz etkilenen inşaat sektörünün  bundan sonra daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.

2023’de dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedeflerinde hiçbir aksamanın olmadığını belirten Nasır, “2002 de ulaşım ve altyapıda dünya 39’uncusu olan ülkemizin şu anda dünya 9’uncusu durumuna gelmesi, sağlıkta ilk 10’un içinde olması hedefimize adım adım  yaklaştığımızın en önemli göstergesidir. 2019’un ilk yarısından itibaren grafiğin daha yükseleceğine inşallah hepimiz şahit olacağız. Çünkü, Türkiye ekonomisinin temeli sağlamdır ve 2019'da piyasalar daha da canlanacaktır” dedi.

ZEYBEKÇİ, İZMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS

Ülke gündemindeki bir diğer konunun da yerel seçimler olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Denizli Belediye Başkanlığı ile yerel yönetimler ve Ekonomi Bakanlığındaki kariyeriyle tanınan Nihat Zeybekçi'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok doğru bir isim olduğunu kaydetti.

“Nihat Zeybekçi, İzmir için büyük bir şans” diyen Nasır: “Bir kişinin geçmişte yaptıkları, gelecekte yapacaklarının da teminatıdır. Sayın Zeybekçi'nin Denizli'de Belediye Başkanlığı döneminde yeni bir kent oluşturduğuna da herkes şahittir. İzmir’i yönetmek için tecrübeli bir belediyeci olmak tek başına yeterli değildir. 8500 yıllık bir kültür hazinesine sahip, verimli toprakları ile tarımda, turizmde (sağlık, inanç, termal ), bilişim, teknoloji üssü ve eğitim kenti olabilecek her türlü gelişmeye uygun, dünya kenti adayı olan İzmir'i yönetecek kişinin ekonomiyi bilmesi ve bu konuda deneyimlere de sahip olması gerekir” dedi.

Zeybekçi’nin, bu vasıfları taşıdığını, belediyecilik ve ekonomideki tecrübeleri ile bunları yönetecek önemli bir birikim ve vizyona sahip olduğunu söyleyen Nasır şöyle devam etti: “Nihat Zeybekçi, İzmir'de 9 noktada iş yeri olan, 540 kişilik bir istihdam yaratan ve vergi rekortmenliği ile İzmir ekonomisine katkı koyan gerçek bir İzmirlidir. Bu değerlendirmeler doğrultusunda, ben İzmirli hemşerilerimin bu seçimde İzmir’in geleceği için duyarlı davranacaklarına inanıyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.