NATO'dan flaş Türkiye açıklaması: "Operasyon açık mesajdı"

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması: "Operasyon açık mesajdı"

NATO Genel Sekreteri, Suriye'ye düzenlenen hava harekatı için "Operasyon Esed, Rusya ve İran'a açık mesajdı" diye konuştu.

Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu ve Suriye'de verdiği güçlü mesajı takdir ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "Terörle mücadelede nasıl yardımcı olabileceğimize bakıyoruz" dedi.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Cumartesi sabahı Suriye'ye düzenledikleri hava operasyonu hakkında Türk televizyon kanallarına konuştu:

"Esed'in daha önce kimyasal kullandığı teyit edilmişti. Operasyon Esed, Rusya ve İran'a açık mesajdı. Rusya ve İran Esed'i destekledikçe, Suriye'de kimyasal saldırı potansiyeli var. Uluslararası kamuoyunun kenarda sessiz durmadığı gösterildi. Kimyasal silah kapasitesini azaltan bir operasyon oldu. Artık gerilimin sürmesi için bir Kimyasal silah soruşturmasını Rusya engelledi."  


Türkiye'ye terörle mücadelede yardım

Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu ve Suriye'de verdiği güçlü mesajı takdir ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "Terörle mücadelede nasıl yardımcı olabileceğimize bakıyoruz" dedi. Türkiye ve ABD'nin terör örgütü YPG konusunda doğrudan temas kurmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Suriye saldırısı ile Türkiye ile Rusya'yı ayırdık" sözleri hakkındaki soruya "NATO, siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil" yanıtını verdi. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alması hakkında da "Mesele, bunları NATO'yla koordine edebilmek" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün yaptığı açıklamada NATO'nun destek için Türkiye'de ciddi bir mevcudiyeti olduğuna dikkati çekerek "Tüm müttefiklere Türkiye'ye daha fazla destek sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyorum" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.