Nazife Selçuk: Kadın istihdamı olumsuz etkilenecek!

Nazife Selçuk: Kadın istihdamı olumsuz etkilenecek!

La Liva Beauty Studio Kurucusu Nazife Selçuk, Danıştay 10. Daire tarafından alınan lazer epilasyon cihazı kullanma yetkisinin sadece dermatolog ve estetik cerrahlara verilmesi kararını değerlendirdi.

Lazer epilasyon cihazı kullanma yetkisinin sadece dermatolog ve estetik cerrahlara verilmesinin sektörde binlerce kişinin işsiz kalması anlamına geleceğini söyleyen La Liva Beauty Studio Kurucusu Nazife Selçuk, Danıştay 10. Daire tarafından alınan kararın, bu işin eğitimini alan, sektöre binlerce liralık yatırım yapan ve istihdam sağlayan güzellik uzmanlarının emeklerinin hiçe sayılması anlamına geldiğini dile getirdi.

Kararın kadın istihdamını olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Nazife Selçuk, çalışan, üreten ve kendi ayaklarının üzerinde duran tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutladı.

TÜM YATIRIM VE EMEKLER BOŞA GİDECEK

Kadınların rutin ihtiyaçlarından biri olan lazer epilasyonun hekimler tarafından yapılma zorunluluğu getirilmesinin sektörü bitirmek anlamına geldiğini vurgulayan Selçuk, “Yüzde 90'ı kadınlara yönelik olan bu sektörde yine kadın çalışanlarla birlikte hizmet veriyoruz. Yıllarca işin hem teori, hem de uygulama kısımlarıyla ilgili önemli eğitimlerden geçerek sertifikalarımızı aldık. Şu anda eğitim gördüğümüz ve hayatımızı adadığımız mesleklerimiz elimizden alınmak isteniyor. Kaç doktor lazer epilasyon için bir klinik açar? Bizim adeta ara eleman olarak çalışmamız isteniyor. Bu onların işi değil. Eğer onların işiyse devlet hastanelerinde de epilasyon hizmeti verilmesi gerekmez mi? Üstelik bir hekim bu alanda bir klinik kurmak için başvursa bile süreç birkaç yılı bulabiliyor” diye konuştu.

nazife-selcuk.jpeg

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR OLACAK

Türkiye'de güzellik uzmanlığı sektöründe çalışan yaklaşık 100 bin kişi olduğunu kaydeden Nazife Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: “Konuyla ilgili taleplerimizi bakanlığa ilettik. Ama bir geri dönüş alamadık. Hepimizin iş yapabilmek için yeterlilik sertifikalarımız var. Madem bu sertifikalar geçersiz sayılıyor; neden güzellik okullarına izin verdiniz? Yüzbinlerce liralık cihazlarımız elimizde kaldı. Kaç kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bu kadar insanın mağdur edilmesi çok yazık. Biz uzmanı olduğumuz işimizi yapmaya devam etmek istiyoruz. Güzellik uzmanları olarak hem ekonomiye hem de istihdama önemli katkıda bulunuyoruz. Alınan bu kararın iptal edilmesini talep ediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.