Nazım Hikmet dinletisine Foçalılardan yoğun ilgi

Nazım Hikmet dinletisine Foçalılardan yoğun ilgi

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi tarafından düzenlenen ‘‘Nazım Hikmet 120 Yaşında’’ isimli müzikli şiir dinletisi, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi tarafından düzenlenen ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘‘Nazım Hikmet 120 Yaşında-Şiirleriyle, Şarkılarıyla ve Açıklamalarla Müzikli Şiir Dinletisi’’ni Yılmaz Mızrak tasarlayıp yönetti. Yaklaşık 2 saat süren programda, Nazım Hikmet’in 25 şiiri ve şiirlerinden bestelenen 15 şarkı sunuldu. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat’a, Yönetmen Yılmaz Mızrak’a ve ADD Şiir Korosuna teşekkür etti.

foto-6.jpg

Müzikli şiir dinletisinde; ‘‘Nazım Hikmet, aşklarıyla sevda şiiri şairi, ülkesine olan sevdasıyla memleket ve hasret şiirleri şairidir. Antiemperyalist ve devrimci coşkusuyla ulusal ve evrensel destanlar şairidir. Ezilen halkların acılarını dert edinmesiyle duyarlı bir işçi sınıfı şairidir. Kendisiyle uğraşanlara yazdıklarıyla, güçlü bir hicivcidir.

foto-4.jpg

Taşlama ustasıdır, düşünürdür, felsefe şiirleriyle de ünlü barışsever bir şairdir. Aynı zamanda Nazım Hikmet Ran, güçlü bir nesir, düzyazı sanatçısıdır. 20 kadar tiyatro eseri, oyun, 7 roman, 6 inceleme kitabı, 26 film senaryosu yazmıştır. Mektupları, öyküleri, çevirileri, kitaplaştırılmıştır. 5 film yönetmiştir. Türk edebiyatına ve sanatına dünya çapında ilgi duyulmasında kuşkusuz en büyük pay Nazım Hikmet’indir.’’ denildi.

foto-3.jpg

ADD Şiir Korosu; Şeniz Ararat, Deniz Genez Aydın, Sevhan Beğendi, Özgül Turunçoğlu, Eylül Yağmur, Mukaddes Yarba, Altan Çiloğlu, Burak Alanyalı, Hüseyin Çelikten, Levent Onan, Oğuz Tatlıoğlu ve Yılmaz Mızrak’tan oluştu. Hakan Ararat ve Alptekin Aydın, bilgisunar, ses, ışık ve görsellerde görev yaptı.

foto-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.