Ne zaman ders çıkaracağız?

Ne zaman ders çıkaracağız?

Türkiye, on günü aşkın süredir özellikle Akdeniz kıyılarını etkisi altına alan yaklaşık 200 yangınla boğuştu. Bir kısmı devam eden bu yangınların kesin sebebi henüz tespit edilememiş olsa da insan kaynaklı olduğu söyleniyor.

Türkiye günlerdir orman yangınları ile mücadele ediyor ancak insanlar bu yangınlardan, bu kayıplardan ders çıkarmamaya, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen ormanları çöplüğe çevirmeye ve doğayı kirletmeye devam ediyor.

Yangınların çıkış sebebi her ne kadar kesin olarak tespit edilmemiş olsa da, başlıca nedenin insan kaynaklı olduğu söyleniyor. Ormanlara bırakılan çöpler, cam şişeler ve diğer yanıcı maddeler aşırı sıcaklarla birleştiğinde orman yangınlarına sebep oluyor.

c78e891a-4d42-46b9-b38b-e238c4425a47.jpg

Türkiye'nin on günü aşkın süredir özellikle turistik bölgelerde mücadele ettiği yaklaşık 200 yangın meydana geldi. Ormanlar ve koca bir ekosistem yok oldu, binlerce hayvan acı çekerek hayatını kaybetti. Yangınları söndürmek için tüm yetkililer ve gönüllüler canla başla çalıştı. Yangını söndürmeye çalışan orman işçileri ve onlara su götüren gepegenç bir can yaşamını yitirdi.

4a665d19-db5b-407f-a152-eb0ca90d32f7.jpg

Yetkililer bu yangınların önüne geçebilmek adına ormanlara girişleri yasakladı. Ama bazı kendini bilmezler, yasak dinlemiyor. İşte bunun bir örneği: Dikili. Bu fotoğraf geçtiğimiz gün Dikili İlçesi'nde çekildi. Ormanlık alanda piknik yapan kendini bilmezler, arkalarında bu çöpleri bıraktı ve doğayı kirletmeye, olası yangın sebepleri yaratmaya devam etti.

9713e30a-2560-4fa4-ade6-822534423032.jpg

Adeta dağ gibi çöp yığınını, arkalarına bakmadan zeytin ağaçlarının arasına bıraktılar. Bu manzarayı gören vatandaşlar, ''Bunu yapanlar insan olamaz. Ne zaman akıllanacağız. Yüreğimizde daha korlar duruyor. Yetkililer daha sıkı önlemler alsın. Zaman gelecek, bu tür sorumsuzlar yüzünden nefes alamayacağız'' diye tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.