Nebati: İstihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız

Nebati: İstihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, TÜİK’in açıkladığı işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyeye indiğini belirterek, "İstihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), açıkladığı Ağustos ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye’nin dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğini belirtti.

3264631-810x458.jpg

İşsizlik oranını tek haneli seviyelere indirdiklerini dile getiren Bakan Nebati, “2022 Ağustos ayı itibarıyla, yaklaşık 1,9 milyon kişi son bir yılda olmak üzere, sağladığımız istihdam artışı son iki yılda 3,8 milyon kişiyi aşmış durumdadır. Bu suretle, işsizlik oranı ağustos ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 9,6’ya gerilemiş ve 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmiştir. Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.