NECATİ CUMALI EDEBİYAT ÖDÜLÜ BU YIL OYUN DALINDA

NECATİ CUMALI EDEBİYAT ÖDÜLÜ BU YIL OYUN DALINDA

Geçtiğimiz yıllarda şiir, öykü ve roman dallarında yapılan yarışma, bu yıl oyun dalında sahibini arıyor.

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nün bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. Geçtiğimiz yıllarda şiir, öykü ve roman dallarında yapılan yarışma, bu yıl oyun dalında sahibini arıyor. 

Yazın hayatına katkıda bulunmak, genç yazarları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nün son başvuru tarihi 1 Eylül 2016. Ödüle değer görülen yapıtın sahibine verilecek para ödülü ise 10 Bin lira olarak belirlendi.
 
Necati Cumalı 2017 Oyun Ödülü Seçici Kurulu’nu Özen Yula, Behiç Ak, Bilgesu Erenus, Tayfun Erarslan ve Semih Çelenk oluşturuyor.
 
BAŞVURU KOŞULLARI
 
Yaş sınırlaması olmaksızın tüm yazarlar yarışmaya, daha önce oynanmamış ve yayınlanmamış uzun oyunlarıyla katılabilecekler. Gerçek adlarıyla yarışmaya katılacak olan yazarlar, ortak yapıtlarıyla katılabilecek ancak bir yazar birden çok yapıtla yarışmaya katılamayacak.
 
Ödüle aday olacak oyunların altı kopya olarak, başvuru dilekçeleri, kısa özgeçmişleri ve birer fotoğrafları ile birlikte, 1 Eylül 2016 tarihine kadar Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Urla-İzmir adresine teslim edilmesi ya da posta/kargo ile gönderilmesi gerekecek. Ödülü kazanan yapıtın duyurusu 27 Aralık 2016 tarihinde basın yoluyla yapılacak.

Yarışmanın ödül töreni ise Ocak 2017 ayı içinde Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.