Necip Nasır: "Fiyatta tekelleşmeye karşıyız"

Necip Nasır: "Fiyatta tekelleşmeye karşıyız"

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ın katılımı ile düzenlenen Torbalı Ticaret Odası İnşaat Meslek komitesi toplantısında inşaat malzemelerini fiyat birlikteliği yaparak satan kartelcilere uyarı çıktı.

Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda; Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) Necip Nasır, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Müteahhitler Derneği Başkanı Özgün Ünver hazır bulundu. Necip Nasır, müteahhitlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini aktarıp, müteahhitlere birleşme çağrısı yaptı. Kartelcilere karşı yaptıkları mücadelede yanlarında duran tek kuruluşun Torbalı Ticaret Odası olduğunu belirten Nasır, dik duruşu nedeniyle TTO Başkanı Olgun’a teşekkür etti. Nasır “Müteahhitlerin hakkını savunurken çimentocular Sayın Olgun ile ikimizi dava edip hakkımızda maddi ve manevi tazminat davası açtılar ama başarılı olamadılar” dedi.

GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK ARTTI

Necip Nasır, inşaat sektörünün gündeminde Otopark Yasası, Kentsel Dönüşüm Yasası, Yapı Denetim Yasası ile ilgili gelişmeler ve düzenlemeler olduğunu belirterek, bu konuda kurulan komisyonlarda Konfederasyon olarak yer alarak görüşlerini bizzat bakanlıklara ilettiklerini vurguladı.

İnşaat demiri ithalatına uygulanan gümrük vergisi oranının 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle sıfırlanması ve demir entegre tesisleri sahiplerine tanınan ithal hurdadaki gümrük vergisi ve KDV avantajının, demir haddane üreticilerine de tanınmasının olumlu gelişmeler olduğunu ve hükümetin çağrılarına kulak vermesinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Nasır, bu adımların sektöre bir nebze olsun nefes aldıracağını kaydetti.

Nasır şöyle devam etti; “Gelinen noktada atılan bu adımlara ek olarak demirdeki KDV’nin geçici de olsa yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi, kamu müteahhitlerinin demirdeki aşırı fiyat artışından dolayı oluşan zararlarının fiyat farkı ödenerek giderilmesi ve iç tüketim talebi doğrultusunda ihracata kota konulması yönündeki  haklı taleplerimizi de buradan bir kez daha yineliyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.