Oğuz Kaan Salıcı: Neden elektriğe teftiş yapmıyorsun?

Oğuz Kaan Salıcı: Neden elektriğe teftiş yapmıyorsun?

MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, açıklamasında ekonomik kriz, artan elektrik faturaları ve KDV indirimi teftişleri hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Madem teftişe çıkıyorsun niye doğal gaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun? Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğal gaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı?" ifadelerini kullandı.

Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklamasından satır başları şöyle:

Ülkenin içini boşalttılar, hazinenin içini boşalttılar. Ülkenin arazilerini parsel parsel satıyorlar. Milletin cebini, cüzdanını, arabaların yakıt deoplarını boşalttılar. Vatandaşları içi boş gözlemeye mecbur bıraktılar.

TÜİK'in rakamlarına göre dahi yüzde 50 olan enflasyon ister istemez fiyatlara yansıyor. Biz biliyoruz ki enflasyon daha da üstünde.

Madem teftişe çıkıyorsun niye doğal gaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun? Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğal gaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı?

Gıda fiyatları o kadar arttı ki KDV indirimi mutfaktaki yangını söndürmeye yetmedi. Isınma, beslenme, sağlık, eğitim temel insan hakkı. Vatandaşlarımız temel insan haklarına erişmekte dahi sıkıntı yaşıyor.

Vatandaşlar gelirinin yarısını kirayaya, diğer yarısını faturalara vermek zorunda kalıyor.

Daha geçen yıllarda pandemide yalnız bırakılan esnaf bu defa faturalardan zor günler yaşıyor. İktidarın maliyet tabanında olmayan çözüm çabaları işe yaramıyor. Enerjide bütün bu konuştuklarımız yaşanırken EPDK sessiz kalıyor.

121171.jpg

"KÜLFETİ BURADAN SIRTLANMAYA BAŞLAYALIM"

Herkes küpünü doldurmuş, iş külfete gelince bunu hep beraber sırtlanacakmışız. Üç bey yerden maaş alan saray çevresi, beşli çete önce bir bu külfeti sırtlasın. Beşli çetenin aldığı döviz garantili ihaleleri Türk Lirası'na çevirelim. Külfeti buradan sırtlanmaya başlayalım.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, "Hepimiz aynı gemideyiz" diyor. Aynı gemide olmamıza rağmen gemide adalet yok.

AKP'Lİ EMİN AKBAŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

İktidar yaramazlık yapınca arkadaşlarını gammazlayan çocuklara döndü. Emin Akbaşoğlu katıldığı programda inciler dizdi. Üstün zekasından dolayı neden Adalet ve Kalkınma Partisi daha üst görev vermemiş. Anlamıyoruz. Ekonomi yönetimi de bu kafada olduğu için Türkiye bu durumda.

CHP bütün kadrolarıyla, örgütleriyle önümüzdeki dönem Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmeye hazır.

Madem talimatla faiz düşürebiliyorsunuz sıfırlayın, vatandaş da bu dertten kurtulsun. Madem Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan'ın tezinin doğru olduğunu düşünüyorsunuz, buyurun buradan bakın.

SU FATURALARI

CHP'li belediyeler sosyal belediyecilik anlayışıyla sürekli zorda olan vatandaşın yanında olmaya devam edecek. Temel insan hakkı olduğunu düşündüğümüz konuların vatandaşa en ucuz fiyatla verilmesi pandemi döneminde oluşan bir fikir değil.

Anlaşılan Emin Akbaşoğlu, Erdoğan'ın yazdığı ekonomi kitabını okumuş.

Türkiye cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığı düzeyde ekonomik sorunlar yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi var. Bir an önce erken seçim çağrımıza kulak verilmesini istiyoruz.

İYİ HAL İNDİRİMİNİN KALDIRILMASI

Önce teklifi görmek isteriz. Kadına karşı suçlara en ağır cezanın verilmesini söyleyen siyasi partiyiz. İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkmış olan AKP umarız samimidir. Teklife göre değerlendirme yaparız.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Yeterince açık. Masadaki 6 liderden 5'i aday gösterirlerse genel başkan olabildiğince açık yanıt vermiş.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Umarım Akbaşoğlu'nun EYT açıklaması Fransa'da dolan poşet açıklaması gibi değildir. Umarız ciddiyet vardır. Çözeceğiz dediler. Seçildiler, çözmediler. Her seçim öncesi çözeceğini söyleyen ama geri vites yapan bir AK Parti var. Umarız bu sefer doğruyu söylüyorlardır.

HDP İLE GÖRÜŞME

Bütün siyasi partilerle görüşebilen, bayramlaşabilen tek siyasi partiyiz. Birçok konuda siyasi partilerle görüşürüz. Bundan gocunmayız. Ulusal Kanal dahil kimsenin icazetine gerek duymayız.

28 ŞUBAT HAKKINDA KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI HAKKINDA ATV'YE YANIT

ATV şu andaki iktidara oldukça yakın ve onların çizmiş olduğu çerçevede yayın yapan bir yayın kuruluşu. Dolayısıyla bu konunun eğer derinlemesine yanıtına ulaşmak istiyorlarsa dönemin Başbakanlık Hukuk Müşavirliği'ne ya da bugün Saray'ındaki ilgili yere başvurabilirler.

Kendilerine bütün dosya verilir. O dosyanın içinde Sayın Genel Başkanımızla ilgili o dönem ortaya atılan, FETÖ'cüler tarafından ortaya atılan, FETÖ'ye yakın bir gazeteden yayınlanan ama sonra bunun başbakanlıkta bir dosyası olduğu ifade edildikten sonra o gazeteciye açmış olduğu davadan feragat eden ve bizzat Adalet ve Kalkınma Partisi'nin o dönemde genel başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında başbakanlık hukukçularının savunmasını yapmış oldukları dosyaya ulaşırlar. İftira atıldığına dair raporu da görebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.