Neden Foça Otellerini Tercih Etmelisiniz?

Neden Foça Otellerini Tercih Etmelisiniz?

Erken tunç çağından beri yerleşim bölgesi olan Foça, binlerce yılda çeşitli medeniyetlerin hakimiyetine girmiş, tarihi dokusu azami ölçüde korunan çok özel bir belde.

Neden Foça Otellerini Tercih Etmelisiniz?
Erken tunç çağından beri yerleşim bölgesi olan Foça, binlerce yılda çeşitli medeniyetlerin hakimiyetine girmiş, tarihi dokusu azami ölçüde korunan çok özel bir belde. Foça Otelleri ile dört mevsim tatilin yapılabildiği iklimiyle, yeşili ve mavisiyle huzurun adreslerinden biridir. Her sokağı denize çıkan Arnavut kaldırımlı yolları, eski taş evleri ve gün batımıyla insanı büyüleyen Foça’da sakin zamanlar geçirerek dinlenebilirsiniz.

Foça’da Neler Yapılır?
Tarihe ve antik yapılara düşkünlüğünüz varsa Foça’da gezmeye doyamazsınız. Theodoros Yolu’nda gezintiye çıkmadan önce fotoğraf makinenizi hazırlamalısınız çünkü Roma villa kalıntıları, mozaikler, nekropol alanı, Rum okulu, hâlâ yaşayan taş evler ve seramik atölyesi bu yürüyüş yolu üzerinde. Phokaialı mimar Theodoros’tan adını alan bu yola küçük deniz yolu da deniliyor. Büyük deniz yolu olarak bilinen Megaron yolundaysa, kule ev, yel değirmenleri, antik mezarlık ve su kanalı, şeytan hamamı, oval yapılar, iç fener, demirci atölyesi gibi yapılar bulunuyor. Bereketin ve doğurganlığın sembolü olan tanrıça Kybele yolunda gezmek için birkaç güne ihtiyacınız olabilir. Athena Tapınağı, Kybele gemisi, sur kalıntıları ve duvarları, liman kutsal alanı ve hamam bölgesini gezerken kendinizden geçebilirsiniz. Hafız Süleyman Mescidi, ağalar konağı, cumhuriyet çeşmesi, Fatih Camii, Kayalar Camii, tuz deposu, denizcilik müzesi, beş kapılar da mutlaka gezilmesi gereken önemli yerler arasında. Detaylar ve ayrıntılı bilgi için Foça Gezilecek Yerler sayfasına göz atabilirsiniz...

Foça da Nerede Kalınır?
Özellikle aile tatillerine ev sahipliği yapan Foça’da, nezihliğe hizmet eden aile pansiyonları ve oteller çok uygun. Bunlar arasında tarihi taş kapısıyla dikkat çeken Foça Otel 1887, odalarının antik dekorasyonuyla ziyaretçilerine muhteşem bir nostalji yaşatıyor. Lezzetli mutfağıyla tam not alan otelde konuklara ücretsiz bisiklet imkânı sunuluyor. Keşfedilecek yerleri gezerken zamandan kazanmanızı sağlayan bisikletlerle keyifli bir tur yapıyorsunuz. Gün batımına yakın Frigya tepesine giderek Foça’yı tepeden görmemeniz için hiçbir neden kalmıyor.

Foça da Ne Yenilir?
İlk kez gittiğiniz yerlerde yerel lezzetleri tatmayı seviyorsanız Foça Otel 1887 mutfağı tam size göre. 2017 yılında faaliyete geçen otelin kahvaltısı kısa sürede dillere destan olmuş. Yörede salı ve pazar günleri kurulan pazarlarda satılan organik meyve ve sebzelerle hazırlanan muhteşem menüler yorgunluktan eser bırakmıyor. Otelde ayrıca 7/24 açık olan dükkanda hiçbir yerde bulamayacağınız etnik el işi ve hediyelikler bulunuyor. Kahvaltıda tadına doyamadığınız reçeller, ‘Delice Zeytini’nden elde edilen zeytinyağı ve organik sabun gibi tamamen otel sahipleri tarafından yapılmış nadide ürünler satışa sunuluyor. Yaşayacağınız bu eşsiz deneyimlerin sonunda neden Foça otellerini tercih etmelisiniz sorusunun cevabını anılarınızda baş köşede saklayacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.