NEFES ALAN, DOĞAL AMA FARKINDALIK YARATAN BURUNLAR ARTIK HAYAL DEĞİL

NEFES ALAN, DOĞAL AMA FARKINDALIK YARATAN BURUNLAR ARTIK HAYAL DEĞİL

Op. Dr. Hünkar Batıkhan'dan Rinoplastiye dair önemli bilgilendirmeler.

Burun estetiği (Rinoplasti) burnun görünümünü iyileştirmek için yeniden şekil vermek demektir.

8cd09941-c346-4428-a456-2a46c68fa6b0.jpg

İzmir Özel Can Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiği (Rinoplasti) hakkında önemli bilgilendirme açıklamalarında bulundu. İşte Batıkhan'ın açıklaması:

"Burun estetiği yüz bölgesinin estetiğini belirleyen en önemli unsurdur. Estetik cerrahi alanı içindeki en önemli ameliyat grubunu oluşturur ve tıp dilinde rinoplasti olarak adlandırılır. Burun estetiği ameliyatı buruna yeni şekil vermek için uygulanır. Burun ucu kaldırılıp indirilebilir, burun ucu inceltilip sivriltilebilir, veya tam tersi kalınlaştırılabilir, burunda sağa sola eğrilikler varsa düzeltilebilir, burun sırtı çökükse dolgunlaştırılabilir, kambursa fazlalıkları alınabilir, burun delikleri büyükse küçültülebilir, asimetri varsa düzeltilebilir. Burnun şekli ile ilgili problemlerin yanı sıra septum deviasyonu adı verilen iç kıkırdak ve kemik eğrilikleri, buna bağlı nefes alma zorluğu varsa burun estetiği ameliyatı ile birlikte burun deviasyonu ameliyatı da yapılarak nefes almada rahatlama sağlanır. İdeal burun estetiği, buruna yüz ile uyumlu doğal bir şekil vermekle birlikte nefes almayı da rahatlatmalıdır. Bu sağlık açısındanda çok önemlidir.

Burun estetiği ameliyatları ortalama 2 saat civarında sürer. Genel anestezi tercih edildiği için hasta hiçbir şey hissetmez. Ağrı kontrolü ve takibi için 1 gece yatırılır.

Burun ameliyatlarında tampon olarak; artık yumuşak, küçük, ortası tünelli(hava alabilen) tampon kullanıyoruz. Bu tamponları birkaç günde alıyoruz. Eskisi gibi bez tamponlarda oluşan hiç nefes alamama ve tampon alınırken ki acı hissi silikon tamponlarda görülmez. Hazır alçılar kullanıyoruz ve onu da 1 hafta sonra alıyoruz.

Çoğu hastada oluşan morluklar bu süre zarfında ciddi azalır. Burnun üzerine konulan ince bir bandaj ile 1 hafta daha geçirilir. Yaklaşık 1 ay sonrasında kişinin burun estetiği operasyonu olduğu anlaşılmaz hale gelir. Burnun tam oturması 6 ay ile 1 yıl kadar zaman alır. Bu süreç içerisinde burunda hafif derece fark edilmeyen ödem, hafif burnun kalkıklığı, Burunda bazı alanlarda his azalması ya da sertlik oluşabilir. Bunlar da ilk yıl sonunda tamamen geçer.

Rinoplastide burnu şekillendirmek için eskiden kemik kırıcılar kullanıyorduk. Bu da hastada ciddi morluk,şişlik ve postoperatif ağrıya sebep oluyordu. Artık ultrasonografik Piezo teknolojisiyle kemikler kırmadan şekillendiriliyor ve bu sayede en az seviyede morluk,şişlik ve ağrı ile karşılaşıyoruz

Burun estetiği yaptırmayı düşünen kişilerin ilk olarak sorunlarının ne olduğu net bir biçimde tespit edilmelidir. Ayrıca uzman doktor ve hasta beraberce nasıl bir sonuç arzu ettiklerine karar vermelidir. Hastanın beklentileri ve isteklerinin gerçekçiliği ile doktorunun ona kazandırabilecekleri örtüşmelidir.Doktorlar istenilen sonuçlar ile yapılması imkan dahilinde olan değişiklikler arasında bir denge kurmalıdır.

Burun estetiği sonucu ancak iyi bir planlama ile elde edilebilir.İyi planlanmış ve iyi analiz edilmiş bir burnun muhtemel sonucu hem hekimi hem de hastayı mutlu edecektir. Sonuçlar ne kadar burnun problemlerinden arındırılmış ne kadar doğalsa bence o denli başarılıdır. Genel yaklaşımım burnu güzelleştirirken doğallıktan feragat etmemektir. Burun estetiğinde temel amaç kadın ya da erkeğin yüzüne yakışan mümkünse ameliyat olduğu dahi anlaşılmayan ancak yüzün diğer parçalarıyla uyumlu natürel doğal bir görünüm ve nefes alan bir burun oluşturmaktır. Operasyon tamamen kişiye özel olmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum