Nefes deyip geçmeyin

Nefes deyip geçmeyin

Doğru nefes almanın önemini vurgulayan uzmanlara göre, nefesimizi yüzeyel alıp veriyoruz. Bu yüzden hem sağlığımız bozuluyor, hem de hayattan aldığımız zevkler sığ kalıyor.

Mehmet Özdoğru

Derinden nefes alma, yaratıcı yapıyor, sakinleştiriyor, pozitif enerjiyi ortaya çıkarıyor, Hücreleri onarıyor. Kan akışını hızlandırıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Kan basıncını düzenliyor.


Nefes terapisti ve Çözüm Odaklı Yaşam Koçu Nevdar Dönmez, bilinçli bir şekilde diyaframdan alınan derin nefesin, kişilerin enerjisini üst düzeyde tuttuğunu, sakinleştirdiğini, yaşama isteği uyandırdığını belirterek,”Sık sık doğru ve derin nefes alıp vererek enerjimizi şarj edebiliriz. Negatif enerjilerden kurtulabilir, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz.”dedi.

Yaşam Koçu Dönmez, Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi’nin sağlık buluşmaları kapsamında düzenlediği kahvaltılı toplantıda, kadınlara,“Nefes Almanın Önemi ve Nefesin Muhteşem Gücü”nü anlattı, ses meditasyonu, bilinçaltı temizliği nefesi, diyafram nefesi ve kahkaha yogası yaptırdı.

Derin nefes alarak vücudunuzu arındırın

Toplantıda, bebeklik çağlarında alınan doğru nefesin, ileri yaşlarda modern yaşamın getirdiği stresle yerini hızlı ve yüzeyel nefese bıraktığını, bunun da fiziksel ve ruhsal çeşitli rahatsızlıklara neden olduğunu dile getiren Dönmez, şunları söyledi:

“Bizler genelde korku, öfke, heyecan, panik, evham gibi tatsız duygular yaşadığımızda nefesimizi tutuyor veya yüzeyel nefesler alıp vermeye başlıyoruz. Bu da sistemimizin doğal akışının bozulmasına ve bedenimizde duygusal blokajlar oluşmasına neden oluyor. Doğru nefes alıp vererek, hem kendimizi sakinleştirir, hem de yaydığımız negatif enerjiyi değiştirebiliriz. Bedenimizin en büyük yakıtı olan nefes, yaşamımızı sürdürebilmemizi, canlanmamızı, yenilenmemizi, sağlıklı kalabilmemizi ve arınmamızı sağlar”

Nefes çalışmasıyla enerjinizi şarj edin

Kadınlara, nefes çalışmasını günlük hayatın bir parçası olarak yapmalarını isteyen Dönmez, şu önerilerde bulundu:

“Endişeleri azaltmak için daha yavaş, daha derin ve daha bilinçli nefes alıp vermeyi deneyin. Yavaş ve bilinçli nefes, zihinde berraklık sağlar ve odaklanmayı kolaylaştırır, ruh halini yükseltir. Hücrelerinizi derin nefesle bol oksijen alarak besleyin. Derin, yavaş ve bilinçli nefes, cilde giden kan akımını hızlandırır ve cilt çok daha canlı

görünür. Nefes, sindirme ve arındırmayı daha etkili bir şekilde yapılmasını sağlar. Kan basıncını ayarlar. Uykuya yardım eder.”

Bilinçaltı temizliğinde çok etkili

Dönmez, nefesin, özellikle istenmeyen davranışların ve negatif duyguların çözülmesinde vazgeçilmez bir araç olduğuna da işaret ederek,“Bir buçuk saatlik nefes terapisti, 100 seanslık psiko terapiye eşit çözülme sağlıyor. Koruyucu hekimlikte ilk bakılması gereken konu nefestir.”dedi.

Bilinçaltı temizliğinde ağızdan nefes alıp ağızdan verme tekniğinin çok etkili bir yöntem olduğunu da belirten Nevdar Dönmez,“Negatif duyguları çözen, özgür bırakan, pozitif bakış açısına dönüştüren bu tekniğe bebek nefesi de denir.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.