“Nefes” sergisi Urla'da açıldı

“Nefes” sergisi Urla'da açıldı

Sanatı; düşünce, duygu ve tasarıyı yansıtmanın yanı sıra, kendi varoluşunu da ifade etme biçimi olarak gören, tablolarında lekelerin ve renklerin uyumunu yakalamaya çalışan ressam Gönül İlken beşinci kişisel sergisiyle İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Kendi penceresinden, kendi “nefesinden”, figür, leke ve renkler ile yaptığı çözümlemeleri tuvale yansıtan Gönül İlken'in “Nefes” sergisi Urla'da bulunan Kırmızı Sanat Galerisi'nde çok sayıda konuğun katıldığı davetle açıldı. Resimlerindeki her bir fırça darbesini “can suyum” olarak nitelendiren sanatçı, eserlerinde ışık ve renk yardımıyla görsel bir şölene imza atıyor. Resimlerinde soyut bir anlatımcı olarak izleyiciyi düşünmeye yönlendirmeyi amaçlayan İlken, eserlerinde soyut yapı, renk ve leke ilişkilerine dayanan bir bütünlüğü yansıtıyor. Soyut anlayışta hiç bir zaman doğanın özünden tümüyle kopuş olmadığını söyleyen Gönül İlken, “Resimde benim için önemli olan konu değil. Renklerin doğru yerlerde kullanılıp kullanılmadığıdır. Lekeler de öyle. Zaman içinde bunu anlıyorsunuz. Eğer doğru olmayan bir yerde kullanmışsanız sırıtıyor. Benim için resimde kompozisyon önemli. Renklerle lekeler arasında bir uyumun ve dengenin sağlanabilmiş olması önemli” dedi. Resimlerinde daha çok soyuta yöneldiğini ifade eden İlken, çalışmalarında genel olarak doğadan alıntılar olduğunu, bunun tuvale de kendisine de canlılık kattığını belirtiyor.

Gönül İlken’nin eserlerinden oluşan beşinci kişisel resim sergisi, ‘NEFES’ 17 Eylül'e kadar Kırmızı Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

Gönül İlken kimdir?
 

Ankara doğumlu olan Gönül İlken, Ankara Üniveristesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli kamu kuruluşlarında ve bankacılık sektöründe görev aldı ve bu sektörden emekli oldu. Emeklilikten sonra zamanının önemli bir bölümünü resim çalışmalarına ayırdı. 1999 yılında Zeki Şahin'in atölyesinde başladığı çalışmalarına Haluk Evitan ve Orhan Çetinkaya ile devam etti. Tablolarında lekelerin ve renklerin uyumunu yakalamaya öncelik verdi. Genel olarak figüratif soyut çalışmalar yapan İlken, bugüne kadar 4 kişisel sergi açarken 4 karma sergide de yer aldı. İlken'in birçok eseri banka koleksiyonlarında yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.