Nefret söyleminde bulunan hesaplar engellenecek!

Nefret söyleminde bulunan hesaplar engellenecek!

Twitter, zararlı ve istenmeyen paylaşımlarda bulunan hesapların otomatik olarak engellenmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Aylık 330 milyon aktif kullanıcısıyla başarısını sürdüren sosyal medya devlerinden Twitter, kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla çalışarak, güncellemelerine devam ediyor. Özellikle son zamanlarda platformda siber zorbalık, nefret söylemi veya taciz içerikli paylaşımları minimuma indirmek için yeni özellikler duyuran Twitter, son olarak zararlı ve istenmeyen tweet paylaşımlarda bulunan hesapları otomatik olarak engelleyecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Twitter, zararlı tweet atanlar engelleyecek!

Sosyal medyanın en popüler platformlarından biri olan Twitter, kullanıcılarının siber zorbalığa veya tacize maruz kalma ihtimalini en aza indirmek ve hatta engellemek amacıyla üzerinde çalıştığı yeni özellik ”Güvenlik Mod”, kullanıcıların paylaştığı bir tweete nefret söylemleri içeren yanıt veren veya istenmeyen yorum gönderen kişileri otomatik olarak işaretleyerek yedi gün boyunca engelleyecek.

twitter.jpg

Güvenlik modu, temelde atılan bir tweet ve bu tweete gelen yorumların arasındaki ilişkiyi inceleyecek. Eğer gelen yanıtın Güvenlik Modu’nun parametreleri dışında olduğu tespit edilirse, söz konusu hesap otomatik olarak yedi gün boyunca engellenecek. Bu süre boyunca engellenen hesap, diğer kullanıcıyı hiçbir şekilde takip edemeyecek.

Güvenlik Modu, sık sık etkileşimde bulunulan veya takip edilen hesapları otomatik olarak engellemeyecek. Yani Güvenlik Modu’nun devreye girmesi için paylaşılan tweete gelen istenmeyen veya zararlı bir yorumun daha önce etkileşimde bulunulmamış bir hesaptan gelmesi gerekiyor.

Güvenlik Modu şu an için Android, iOS ve web sürümünü kullanan sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor. Herhangi bir sorunun çıkmaması halinde yeni özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma açılacağı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.