Nergis Festivali'ne geri sayım başladı

Nergis Festivali'ne geri sayım başladı

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, her yıl düzenledikleri Nergis Festivali hakkında açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Nergis Festivali'nin 21-22 Ocak tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

flovw6fwqaa47oi.jpg

Başkan Erdoğan, üreticiyi destekleyen festivalle ilgili "Bu yıl 5.'sini gerçekleştireceğimiz Nergis Festivali ile ilgili olarak, nergis yetiştiriciliği yapılan bölgelerdeki muhtarlarımız, Ziraat Odası Başkanımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ile toplantı yaptık. Festival tarihi ve sizlere güzel bir festival yaşatabilmek için yapılması gerekenler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Hepinizi 21-22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan festivalimize bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

22012022-14479-0.jpeg

Öte yandan Karaburun Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Nergis kokusu Türkiye’yi saracak. 21-22 Ocak’ta “Nergisin başkenti” Karaburun’da, 5. Karaburun Nergis Festivali’nde buluşalım. Stant başvuruları; 6 Ocak 2023 tarihinden itibaren alınacaktır. Festivalin ayrıntılı programını önümüzdeki günlerde paylaşacağımız festivalimizde stant kurmak isteyen hemşehrilerimizin, 23.12.2022 tarihinden önce ikametgahlarının Karaburun’da olması ve nergis standı açacak vatandaşlarımızın Karaburun Ziraat Odası’ndan çiftçi belgesine sahip olmaları gerekmektedir. İstenen özelliklere sahip, stant açmak isteyen hemşehrilerimizin başvurularını en geç 18.01.2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 21-22 Ocak tarihlerinde, Karaburun’da gerçekleşecek olan Nergis Festivali’ne hepinizi bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Başka Bir Tarım Mümkün vizyonu doğrultusunda 5. kez gerçekleşecek festival kapsamında resim sergileri, bando ve halk dansları gösterileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Türk Halk Müziği Orkestrası konseri, üretici ve nergis sohbetleri, yarışmalar, söyleşiler, nergis sabun ve keçe atölyesi faaliyetleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatrosu gösterileri, geleneksel güzellik yarışması yapılıyor.

22012022-144717-0.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.