Nermin Bezmen Kordon Rotary Kulübü’nün konuğu oldu!

Nermin Bezmen Kordon Rotary Kulübü’nün konuğu oldu!

Yazar Nermin Bezmen kadına yönelik dikkat çekmek amacıyla Kordon Rotary Kulübü’nün konuğu oldu. İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen ve geliri kız çocuklarının eğitimine bağışlanacak olan toplantıya 250 kişi katıldı. 

Nermin Bezmen son romanı “Havva’nın Cezası”ndan yola çıkarak , “Kanayan bir yara olan çocuk gelinlerin, kumaların, aile içi şiddetin, tecavüz, cinayet, ensest, cinsel istismar, din yuvalarında cinsel suistimal ve pedofili kurbanı on binlerce kız ve erkek çocuğunun, kadının bastırılan yok sayılan acılarını, çığlıklarını dile getirdiğim bu romanın sesine kulak verenler olduğunu bilmek kurbanlar adına bir nebze de olsa umut ışığı oluyor.” diye konuştu. Ülkemizde yaşanan çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetin temel sebebinin eğitim eksikliğinin ardından laiklik anlayışının altının oyulması şeklinde yorumlayan Nermin Bezmen, “Zaten laikliğin olmadığı bir toplumda kadın haklarından, eşitliğinden söz etmemiz mümkün olmadığı gibi kadına yöneltilen aşağılama ve ezme duyguları tabiî ki çocuklara da yansıyacaktır. Aslında kadın ve çocuk hakları insan hakları konusundan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

foto-(6)-aysem-temizel,-nermin-bezmen.jpg

Sivil toplum kuruluşlarına bu konuda çok fazla görev düştüğünü dile getiren Bezmen, “Yaşanan olayda kamuoyu oluşturularak yazılı ve görsel basında sesini yükseltmeli ve karşı tarafla nezaket ve uzlaşma söze konusu olmayan bir kararlılıkla olayın üstüne gidilmeli. Diğer taraftan toplumu bu gidişatın tehlikeli olduğu ve kimsenin korunaklı olmadığı konusunda uyarılmalı. Maddi ve manevi olanaklarını sunabilecek gönüllüler eşliğinde rehabilitasyon merkezleri, eğitim elemanları ve bu kişilere iş imkanları sağlanmalı.” şeklinde konuştu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, toplumsal konulara olan duyarlılığı ve önemli bir konuda yol gösterici kimliğiyle toplantıya konuk olan Yazar Nermin Bezmen’e teşekkür plaketi takdim etti. Kordon Rotary Kulübü Başkanı Ayşem Temizel ise geliri kız çocuklarının eğitimine bağışlanacak olan toplantıya katılımından dolayı yazara ve katkılarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.