Nesim Tanglay İzmir MÜSİAD'ın Konuğu Oldu

Nesim Tanglay İzmir MÜSİAD'ın Konuğu Oldu

İzmir Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Mayıs ayı dost meclisi toplantısı'na İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanglay konuk oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri, Mayıs ayı dost meclisi toplantısında bir araya geldi. Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nizde düzenlenen toplantıya İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay konuk oldu.

MÜSİAD İzmir Şubesi ile İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mayıs ayı toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü: “Malumunuz biz iş insanları derneğiyiz, dolayısıyla öncelikli konularımız arasında iş geliştirme gibi ve iş dünyasına yönelik programlar yer almaktadır. Ama bu ay sosyal sorumluluk ile hareketle farklı bir konu ve konukla bir aradayız. Şunu da kabul etmeliyiz ki toplumun temel taşını oluşturan aile bizim en değerli varlığımızdır. Toplum olarak hatta tüm dünya olarak zor günler geçiriyoruz. Unutmayalım ki dünyayı güzelleştirecek şey, sevgidir.

Dünyayı güzelleştirecek şey, sevgidir

Sevgiye en çok muhtaç olanlar da çocuklar ve yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza ve çocuklarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek ve kimsesiz çocuklara sahip çıkmak toplum olarak hepimizin görevi olmalıdır. Bizler de sosyal sorumluluk bilinciyle bu akşam buradayız.” dedi.

Biz Türkiye’nin En Büyük Ailesiyiz

Ardından İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay yaptığı konuşmasında: “Biz Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü olarak aslında çok geniş yelpazede, çok farklı alanlarda, çok değişik hizmetler üretiyoruz. Toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerine, büyük bir kitleye hizmet veriyoruz. Bizim bakanlığımızın da bir sloganı var; ‘Biz Türkiye’nin En Büyük Ailesiyiz’ diyoruz ve gerçekten de öyle. Ben de bu akşam sizlere hem ülke genelinde hem de ilimiz genelinde verdiğimiz bu hizmetlerle ilgili birtakım bilgiler vermeye çalışacağım.

Ülkemizde sürekli gelişen ve değişen bir sosyal yapı var, özellikle son 15 yıldır ülkemizde sosyal devlet anlayışı içerisinde dezavantajlı vatandaşlarımıza ciddi anlamda üretilmiş politikalar ve götürülmüş hizmetler var. Bugün ülke bütçesinin çok büyük bir kısmı sosyal yardımlar için harcanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü olarak ilimizde korunmaya, yardıma, tedaviye, eğitime, yönlendirme ve rehabilitasyona,  sosyoekonomik desteğe ihtiyacı olan yaşlılara, engellilere, korunmaya muhtaç durumda olan çocuklara, yardıma muhtaç durumda olan ailelere, kadınlara, bize bağlanan çok da önemli bir alan olduğunu düşündüğümüz şehit yakınları ve gazilerimize yönelik hizmetler sunuyoruz. Çalıştığımız konu insan ve hata yapma şansımız olmuyor. Bu anlamda bireylere zamanında ve gereken müdahale çok önemlidir.” dedi.

Toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay’a sunduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anlamına binaen plaket takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.