Netflix, Elon Musk'tan ilham aldı! Uzaydan Star Trek izletti

Netflix, Elon Musk'tan ilham aldı! Uzaydan Star Trek izletti

Netflix'i dünya çapında yaklaşık 200 ülkede satın alıp kullanabilirsiniz, ancak onu gezegenden elde etmek biraz daha zor.

Netflix çalışanları, uzay endüstrisinden tanınan Elon Musk ve SpaceX'ten ilham alarak, Star Trek'in atmosferden nasıl izleneceğini gösterdi.

Elon Musk ve SpaceX'den esinlenen Netflix, iPhone, star Trek ve bir hava balonu kullanarak çılgın bir projeye imza attı. Netflix çalışanları, uzaydan Star Trek'in nasıl izleneceğini gösterdi.

Netflix, çalışanların eğlenceli deneyler oluşturmak ve olağandışı projeleri 24 saat içinde test etmek için işi bırakmasına izin veren Hack Day festivaline ev sahipliği yapıyor. Hack Day Winter 2018 takımlarından biri, Netflix'i meteorolojik bir balonun üzerinde havaya gönderdi.

Helyum dolu balon 115.000 feet yüksekliğe (35.000 metre) çıktı. Burası tam olarak bir yer değil, Dünya'nın eğriliğini ve karanlığın ötesini görecek kadar yüksek.  Netflix ekibi video içeriğini bir iPhone'a indirdi. Ekranı izlemek ve aşağıda Dünya'nın görüntüsünü yakalamak için bir GoPro kamera kullandılar. 

Sistem, bataryaların soğuk havada çalışırken GPS konumunu, sıcaklığını, basıncını ve yüksekliğini izlemek için çalışan ısıtıcılar içeriyordu. Ekip, tüm kiti pencereli bir Styrofoam soğutucusuna sıkıştırdı. 

Görüntüleme deneyimi ideal olmasa da videoda, Netflix üzerinden oynatılan Star Trek: Discovery'nin bulanık bir bölümünü gösteriliyor. Telefonun arkasındaki buz kristallerini de görebilirsiniz. Netflix Hack Day projesi, Musk'un Tesla Roadster'ını uzaya fırlatmasıyla aynı düzeyde ilgi çekmeyebilir. Ancak SpaceX'in çalışmaları görüldüğü üzere başkalarına ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.