Netflix şimdi de kullanıcı yorumlarını sildi!

Netflix şimdi de kullanıcı yorumlarını sildi!

Netflix son günlerde kullanıcıların tepesini arttıracak güncellemeler yapıyor. Şimdi de bir gecede sitede yer alan tüm kullanıcı yorumları ve içerik değerlendirmeleri yok oldu.

Türkiye‘de bile içinde kaybolacağınız kadar çok içerik sunan şirket,  ABD‘de ise çok daha büyük bir içerik havuzu sunuyor.

Haliyle bu kadar seçenek arasında seçim yapmak çok zor. İçerik izlemek isteyen seyirciler çoğunlukla sitenin önerileri ve kullanıcı yorumlarını göz önünde tutuyordu. Beklenti bu kadar tepki sonrası kullanıcı yorum ve puanlamasının geri getirilmesi.

Netflix neden kullanıcıyı göz ardı eden güncellemeler yapıyor?
 

Site en son olarak bir içerik izlerken başka bir dizi ya da film önerisi yapacak olan güncellemesini duyurmuştu. Henüz deneme aşamasında olan özellik daha gelmeden büyük tepki topladı. Aslında şirketin başarılı denilebilecek bir öneri algoritması var. İzlediğiniz içerikleri kontrol eden sistem, size uygun olacağını düşündüğü içerikleri öneriyor.

 

Kullanıcılar ise bu öneri sisteminin tek başına yeterli olmadığı kanaatinde. Zaten yeterli olmuş olsaydı, haftalık olarak en iyi Netflix içerik önerileri yapan siteler ortaya çıkmazdı. Şirket içerikleri için muhtemelen IMDB gibi oylama sistemlerinin yeterli olduğunu düşünüyor. Kullanıcılar ise uzun yıllardır büyük bir birikime dönüşen ve kullanıcı deneyimi arttıran bu basit özellikte ısrarcı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.