Netflix, ziyaretçilerini büyük trolledi...

Netflix, ziyaretçilerini büyük trolledi...

CES 2018 devam ederken Samsung ve Sony gibi teknoloji devlerinin tanıtımları oldukça ilgi çekici fakat CES’te görebileceğiniz çok daha ilginç şeyler var. Netflix, CES 2018’e biyoteknoloji firması kılığında fuara dahil oldu.

Psychasec adında bir firma, fuar alanının tam ortasına çok gerçekçi bir tanıtım alanı kurdu ve oldukça dikkat çekti. Alanda hiçbir şekilde Netflix logosu veya ortaklığa dair bir bildiri yoktu. Ardından aslında Psyhasec adında bir firmanın var olmadığı basın bültenleri aracılığıyla açıklandı. Ne amaçla orada bulunduğu merak edilen firma aslında fuara kendi adıyla katılmayıp truva atı denilen bir halkla ilişkiler faaliyetiyle katılan Netflix’ti. 

fft16_mf10608750.jpeg

Tanıtım alanının insanların robotlaşması ve klonlaşmasını konu alan bir yer olması ziyaretçilerin ilgisini çekti ve alanı ziyaret edenlerin yönettiği sorulara gerçek dışı cevaplar veren insanlar onları karşıladı. Cevapların arasında en çok dikkat çeken insan bilincinin yapay bir bedene aktarılmasıydı. Daha sonrasında bu tanıtım alanının sahibinin Netflix olduğu ortaya çıktı.

Netflix’in böyle bir tanıtım yapmasının arkasındaki amaç ise yakın zamanda yayınlanacak olan bilim kurgu dizisi Altered Carbon. Şirket, diziyi başarılı bir şekilde gündeme getirmeyi başardı.


Dizi 2 Şubat’ta Netflix üzerinden yayınlanmaya başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.