Netflix'te bomba yasak!

Netflix'te bomba yasak!

Netflix, özellikle özgür olmasıyla dikkat çekiyordu. Fakat son ortaya çıkan haberlere göre Netflix’in özgürlüğü biraz daha kısıtlanıyor.

Artık Netflix yapımı dizi ve filmlerin bir kısmında sigara ve e-sigara gösterilmesi yasaklanacak. Netflix sigara kullanımını, mümkün olduğu kadar azaltmaya çalışacak. Birçok insan, dizi ve filmlerde, sigaranın verdiği zararlardan daha çok pozitif etkilerinin ön plana çıkarıldığını belirtiyor. Netflix de içeriklerdeki sigara içiminin gençlere kötü örnek olduğunu kabul ediyor. Bu yüzden Netlflix’te 14 yaş sınırının altında olan içeriklerde ilerleyen zamanlarda sigara ya da e-sigara gösterilmeyecek.

Bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada Netflix’in popüler dizilerinden Stranger Things’in 1. sezonunda 182 kere sigaranın gözüktüğü, bu rakamın 2. sezonunda 262‘ye yükseldiği belirtiliyor. Bu rakamların da oldukça ciddi derecede yüksek olduğu belirtilenler arasında yer alıyor.

Ayrıca sigaranın bol bol kullanıldığı diziler, yalnızca Netflix platformunda yer almıyor. Bunun yanı sıra Amazon Prime Video ve Hulu platformlarında da sigaralı sahnelere sıklıkla yer veriliyor. Netflix’in bu kararından sonra diğer platformlarda da sigaraya karşı hassaslığın artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.