Netflix'teki o film ve şovlar tek tek engellenebilecek

Netflix'teki o film ve şovlar tek tek engellenebilecek

Netflix, yakın zamanda ebeveynler için yeni bir araç çıkartacağı haberini verdi.. Şiddet ve cinsel içerikli içeriklerine çocuklar tarafından izlenmesini engellemek için Netflix, PIN ile koruma özelliği ekliyor.

Netflix, farlı tarzda içerikleri 7'den 70'e herkese sunuyor. Böylece bu içeriklere herkes ulaşabiliyor. Netflix, kısa bir süre sonra ebeveynler için yeni bir araç çıkartacağını duyurdu. Şiddet ve cinsel içerikli içeriklerine çocuklar tarafından izlenmesini engellemek için Netflix, PIN ile koruma özelliği ekliyor. Ebeveynler böylece Netflix'i daha güvenli bir hale getirebilecek 

Ebeveynler, tüm içerikleri bir PIN'le kısıtlayabilecek, hangi hesapların bir çocuğa ait olduğunu işaretleyip, çocuklarının ne izlediklerini yönetebilecekler. Ebeveynler belirli şov veya filmler için de bir PIN isteyebilecek. Yine bu şekilde içeriğin tamamını engellemek zorunda kalmayabilirler. 

Netflix'in bu tarz değişiklikleri platformu, çocuklar için daha uygun hale getirmek yönelik. Apple da yakın gelecekte cihazlarına daha fazla ebeveyn denetimi uygulamaya başlamıştı. YouTube da son zamanlarda çocuk dostu olarak geçinen ama rahatsız edici içeriklerle uğraşmak zorunda kaldı. Çocuklarla ilgili ortaya çıkan bu gizlilik kaygılarının ardındna da Facebook ise Messenger Kids uygulamasını devreye aldı.

Netflix, yeni denetimlerinin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Olgunluk derecelendirmesinin daha açıklayıcı ve anlaşılması daha kolay hale getirilmesinin yolları ise Netflix tarafından hala araştırılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.