Netflix’ten sıkılanlar dikkat! O özellik test ediliyor!

Netflix’ten sıkılanlar dikkat! O özellik test ediliyor!

Netflix’te kullanıcıların yaşadığı sorunlardan birisi de, içerik bulmak.

Binlerce farklı içerik bulunuyor olsa da, son dönemde kullanıcılar izleyecek yeni dizi ve film bulmakta zorlandıklarını bile getirmeye başladı. Bu kapsamda sunulan seçeneklerden bunalanlar için Netflix Karışık Oynatma özelliği yolda. “Shuffle Play” olarak adlandırılan ve şu anda TV uygulamasında test edilen bu buton, Netflix’in profil sayfasında yer alıyor. Size ait profili seçtikten sonra Karışık Oynama butonuna tıklamanız halinde rastgele bir içerik açılıyor.

Bu içerik rastgele seçiliyor olsa da, bazı kriterler dikkate alınıyor. Netflix’e yakın kaynakların yaptığı açıklamaya göre kullanıcıların daha önce izlediği dizi ve filmler, listelerine kaydettikleri içerikler dikkate alınarak tercih yapılıyor. Yani bu butonun, kullanıcıların zevklerine uygun içerikleri hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını sağladığı dile getiriliyor.

İlk testleri geçen ay başlayan bu özelliğin herkese sunulup sunulmayacağı yani testleri tamamlayıp tamamlamayacağı şu anda bilinmiyor. Daha önceki dönemlerde Rastgele Bölüm ve Bir Şey Oynat gibi çeşitli seçenekler test edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.