Netflix’ten Türkiye için yeni karar!

Netflix’ten Türkiye için yeni karar!

Avrupa’da internet altyapısını rahatlatmaya karar vererek görüntü kalitesini düşüren Netflix aynı işlemi Türkiye‘ye uygulayacak.

Netflix trafiği yüzde 25 azaltılacak!

Netflix, veri trafiğini azaltmak amacı ile telekomünikasyon ağları üzerindeki trafiğini yüzde 25 azaltacağını duyurdu. Netflix İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, küresel kriz sebebi ile hizmet kalitesine de öncelik vererek Türkiye’deki veri trafiğini rahatlatmayı amaçladıklarını belirtti.

1 ay boyunca devam edecek

Florance, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Trafikteki bu azalmaya rağmen üyelerimiz tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek. Türkiye’de önümüzdeki 30 gün boyunca uygulanacak bu yöntemin telekomünikasyon ağları üzerinde önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum.”

Yaklaşık Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan ayar güncellemesi, seyirciler için nasıl bir deneyim oluşturacak zamanla göreceğiz. Fakat yüzde 25 oranında internet altyapısını rahatlatacak olan bu yeni adım, son günler için oldukça önemli bir karar niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.