Nevra Serezli "Ağaçlar ayakta ölür" ile yeniden sahnede

Nevra Serezli "Ağaçlar ayakta ölür" ile yeniden sahnede

Nevra Serezli’nin 11 yıl aradan sonra “evet” dediği ve tiyatroya döndüğü “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunu, 700 davetlinin katıldığı muhteşem bir gala ile çok ses getirdi. 

İstanbul’da Ocak ayında  sezona başlayan ve başladığı günden bu yana kapalı gişe oynayan oyun, Şubat ayında çıktığı turnede Ankara, Konya, Adana, Kayseri, Kırşehir’den sonra İzmir’de tiyatroseverlerle buluşuyor. 15- 16 Şubat’ta A.K.M Yunus Emre, 17 Şubat’ta Karşıyaka Suat Taşer sahnesinde

Oyunun kısa bir süre içinde bu kadar ilgi görmesi ve beğenilmesi karşısında Nevra Serezli: “Açıkçası bu kadar ilgi beklemiyordum.  İlk oyun ve arkasında devam eden oyunlara gösterilen bu ilgi için herkese teşekkürler. Şimdi de İzmir yolcusu olacağız. İzmir turnelerinin yeri benim için farklıdır. Yazın kırk günümü İzmir’de geçiririm. Şimdi oyunla geliyorum.  7 den 70 ye herkese hitap ediyor, iyilik öneren eser sayısı az, aile sıcaklığı var, özlediğimiz duygular ve hasret var oyunumuzda.” Diyor.   

 Bugüne kadar ellinin üzerinde oyunda ve müzikalde rol alan, Dormen, Çevre Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Tiyatro İstanbul'da oynadığı oyunlarla  nice ödül kazanan Nevra Serezli  onbir yıl sonra Tiyatrokare’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla  tiyatroya döndü.

İspanyol yazar, şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal komedisi “Ağaçlar Ayakta Ölür”, dağılan bir aileyi bir araya getirmek,  eşini torununa kavuşma hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir adamın riskler alarak kalkıştı, iyilik oyununu anlatıyor. Nevra Serezli,   oyunda  yüreği torun özlemiyle  dolu Büyükanne rolünü oynuyor. Ağaçlar Ayakta Ölür'de diğer başrolü usta sanatçı Nuri Gökaşan da, bir davranışı nedeniyle vicdan azabı yaşayan ve hatasını düzeltmek için yaratıcı bir adım atan büyükbabayı canlandırıyor. Oyunda torun rolünü genç ve başarılı oyuncu Arif Güney, güzel gelin rolünü ise Burcu Kazbek, genç oyuncu Oral Özer ise sürprizli ve gizemli  bir karaktere hayat veriyor. Diğer oyuncular Meltem Özlevent ve Mahir Akgündoğdu.

Nedim Saban’ın yönettiği ve dilimize kazandırdığı Ağaçlar Ayakta Ölür’ün dekor tasarımı Çihan Aşar, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç a ait.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.