Neye iyi geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız!

Neye iyi geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız!

Çağımızın vebası dikkat eksikliği oldukça yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Dikkat eksikliği yetişkinlerde daha kolay tedavi edilirken çocuklarda daha zor giderilir. Dikkat eksikliği neden olur? Dikkat eksikliği nasıl anlaşılır?

Dikkat eksikliği nedir?

Dikkat eksikliği tedavi edilmezse kişinin iş ve sosyal yaşamını derinden etkileyen bir sorundur. Çocuklarda genellikle hiperaktivite bozukluğu ile birlikte görülür. Yetişkinliklerini de etkileyen bu durum eğitim hayatında da başarısızlığa yol açar.

Çocuklar yardıma ihtiyaç duyarlar, yardım edilmezse atlatmaları çok zordur. Fakat yetişkinlerde durum biraz daha farklıdır. Kişiler bazen çok ilerlememiş vakalarda kendi kendilerini tedavi ederler. Dikkat eksikliği çok güç anlaşılan bir durumdur. Bu süreç içinde iş ve sosyal yaşamları olumsuz yönde etkilenir. 
 

Dikkat eksikliği neden olur?

Genellikle işitme ve görme duyularımızda bir eksiklik varsa dikkat dağınıklığı yaşarız. Bu fiziksel eksiklikler beynimizi yanlış çalıştırır. Dikkat eksikliği çevresel faktörlerde etki edebilir. Örneğin iş yerinde çalışırken masanızda bulunan herhangi bir objede dikkatinizin dağılmasına yol açabilir. Dikkatiniz kişisel kaygılarınıza, stresli bir işte çalışıyor olmanıza, özel hayattaki bazı kargaşalara da bağlı olabilir.
 

Dikkat eksikliği ne iyi gelir?

Öncelikle uzman bir doktora gidilmesi gerekir. Uzman doktor çeşitli ilaç tedavileri veya önerilerle en doğru teşhis ve tedaviyi kuracaktır. Çocuklarınızı ise sizin desteğiniz ve yardımınızla tedavi edecektir. Aşırı yoğun iş ve okul hayatında ki stres, kaygı ve yetersiz beslenme sonucu vücudun vitaminsiz kalması da dikkat eksikliğine sebep olabilir.
 

Omega 3

Bu yağlar hafızayı güçlendirerek beyni korur.
 

Kırmızı et

İçindeki demir oranı dikkat eksikliğine iyi gelir ve beyni güçlendirir.
 

Tahıl

Kan şekerini dengeleyerek hafızayı güçlendiren tahıl en önemli besin kaynaklarından biridir.
 

Yoğurt

Hafızayı güçlendirip beyni koruyarak dikkat eksikliğine iyi gelir.

Ceviz içi

Genellikle öğrencilere büyük sınavlardan önce balla karıştırarak verilen ceviz kuvvet verir, konsantrasyonu arttır. (Milliyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.