Neyzen Tevfik’in yaşamı tiyatro sahnesinde

Neyzen Tevfik’in yaşamı tiyatro sahnesinde

Ünlü ney ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in yaşamı bir kez daha tiyatro sahnesinde olacak.

Şebnem Pişkin’in kaleme aldığı ve çok ses getiren ‘Kırık Ney’ adlı roman aynı isimle tiyatroya uyarlandı ve geçtiğimiz günlerde oyunun provalarına başlandı. Kırık Ney tiyatro oyunu Neyzen’in yaşamını “ney mi, yoksa neyzen mi?” bağlamında ilginç bir aşk hikayesi içinde anlatıyor.

tiyatropuntaoyuncular.jpg

Yakın zamanda tiyatro seyircisiyle buluşacak olan Kırık Ney adlı oyunun yönetmenliğini Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularından usta tiyatrocu Mehmet Ulusoy yapıyor. Aynı zamanda Neyzen Tevfik’i de sahnede canlandıracak olan Mehmet Ulusoy, Neyzen’in yaşamının birçok kez tek kişilik oyunlarla tiyatro sahnesine taşındığını, şimdi ilk kez “Kırık Ney” ile kalabalık bir oyuncu kadrosu ve müzik eşliğinde sahneleneceğinin müjdesini veriyor. Kırık Ney adlı tek perdelik oyunda sahnenin bir köşesinde canlı ney performansıyla usta bir neyzen oyuna eşlik edecek. Böylece Neyzen’in yaşamı büyülü ney sesi eşliğinde seyirciye aktarılacak.

mehmetulusoy.jpg
Punta Tiyatro İzmir tarafından sahnelenecek olan Kırık Ney prömiyeri Haziran sonunda İzmir’de gerçekleşmesi ve devamında oyunun yurt çapında tüm tiyatro severlerle buluşması bekleniyor.

kirikney.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum