Nişancı'dan Soyer'e Sert Kontra; ''Sen Değil misin Cemaatle Kol kola Olan!''

Nişancı'dan Soyer'e Sert Kontra; ''Sen Değil misin Cemaatle Kol kola Olan!''

Nişancı; "Sayın Başkan her durumu kullanan tavrın gerçekten enteresan sen değilmisin son yerel seçimlerde cemaatle kolkola olan sen değilmisin" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in FETÖ Lideri Fetullah Gülen’i 1971 yılında yargılayan tek isim olarak lanse edilmesi ve bu konuda basın yayın organlarına "Babam, Gülen için ‘çok tehlikeli’ derdi” şeklinde açıklama yapmasına Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı'dan sert cevap geldi. Nişancı; "Sayın Başkan her durumu kullanan tavrın gerçekten enteresan sen değilmisin son yerel seçimlerde cemaatle kolkola olan sen değilmisin" dedi.

FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik operasyon sürerken konuyla ilgili İzmir'in Seferihisar ilçesinde sert siyasi tartışmalar yaşanıyor. İlk olarak Seferihisar yerel medyasında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in FETÖ Lideri Fetullah Gülen’i 1971 yılında yargılayan tek isim olarak lanse edilmesi şeklinde yer alan haberlerin ulusal medyaya da taşınmaya çalışılması üzerine ilçede siyasi tansiyon yükseldi. İlçe de çok sayıda kişi Belediye Başkanı Tunç Soyer'in belediye mallarını haraç mezat elden çıkarması ile düşen popülaritesini bu şekilde yükseltmeye çalıştığını iddia ederken küçük bir grup ise Soyer'i "babaının oğlu" şeklinde değerlendiriyor. İlçe de bu tartışmalar yaşanırken Seferihisar'ın eski Belediye Başkanlarından olan Ak Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı kişisel Facebook hesabında konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nişancı, Başkan Soyer'i "her durumu kullanan tavır sergilemekle" suçlayarak "Sayın Başkan herdurumu kullanan tavrın gerçekten enteresan sen değilmisin son yerel seçimlerde cemaatle kolkola olan sen değilmisin" dedi.

Soyer'i Cemaat ile her patformde kolkola çalışmak ile suçlayan Nişancı'nın Facebook adresinde yaptığı açıklama şöyle;

"Sevgili arkadaşlar ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğe gerçekten ihtiyacımız varken polemiklerden uzak durmaya özenle dikkatediyorum. Bu noktada açıklama yapma gereğini özellikle hissediyorum önce ilçe yerel medyasında sevgili Ruhi kardeşimin yazısını okudum hani şu Sayın Soyerin babasının Hocayı yargılamasını konu ettiği bugünde İzmir medyasına düşen sayın Soyerin Hocayla ilgili tehlikeli bulduğuna dair açıklamalarını taa o günden gördüğünü vs vs .. Sayın Başkan herdurumu kullanan tavrın gerçekten enteresan sen değilmisin son yerel seçimlerde cemaatle kolkola olan sen değilmisin cemaat mensubu vatandaşların oturduğu Payamlı köyünde ev ev gezip hoca ve müridleriyle seçim çalışması yapan sonrasında sen ve cemaat mensublarıyla hani senin tesadüfen gittiğin Moskova ziyaretinde teşekkür ziyaretinde bulunan sen değilmisin .. Aynı babanın merhum Alparslan Türkeşide idamla yargılayışından hiç dem vurmayıp bugünün ikliminden istifade etmeye çalışmak hiç yakışmadı .. Ayrıntılı istersen şayet bu yazdıklarımızı isimlendirebilirizde ..Bugünlerde hepimiz ülkemize sahip çıkmamız gerekirken bu tip oyunlara hiç gerek yok"

Kilit Payamlı!

Konuyla ilgili olarak sorularımızı cevaplayan Ak Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, özellikle Payamlı'daki oy oranlarına dikkat çekerek şunları ifade etti;

"Seferihisar'da herkes Payamlı'nın yapısını bilir. Bu güne kadar Payamlı sağdan başka kimseye iktidar şansı vermedi. Çıkan oyların ezici çoğunluğu sağ partilere çıkardı, CHP buradan 2 elin parmakları kadar oy ya alır ya almazdı. Son seçimlerde Tunç Soyer cemaat mensubu vatandaşların oturduğu Payamlı köyünde ev ev gezip hoca ve müridleriyle seçim çalışması yaptı. Bu çalışma sonrası ve cemaatin telkini ile ilk kez CHP buradan ezici bir farkla seçim aldı. Sadece bu değil Moskova ziyareti sırasında orada bulunan cemaatin ileri gelen isimlerini adreslerinde ziyaret ederek teşekkür etti. O gün cemaate yakın olmaya çalışarak oy devşiren Tunç Soyer bugünün ikliminden istifade etmeye çalışmaktadır. Merhum Babası Nurettin Soyer'in MHP Lideri Alparslan Türkeş ve bazı sol grup liderlerini idamla yargılayışından neden hiç dem vurmuyor?"

Nurettin Soyer Kimdir?

Hava Hakim Albay olan Nurettin Soyer 12 Mart 1971 döneminde İzmir Sıkıyönetim Savcısı olarak görev yaptı. 12 Eylül 1980 döneminde Ankara Sıkıyönetim Savcısı oldu. MHP, MSP ve Dev-Yol davalarının iddianameleri ondan soruldu. Emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşmişti. İzmir'de 1998 yılında vefat etti.  Nurettin Soyer ile ilgili Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük'te çarpıcı iddialar bulunuyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.