Nobel Ekonomi Ödülü, Claudia Goldin'in oldu

Nobel Ekonomi Ödülü, Claudia Goldin'in oldu

Nobel Ekonomi Ödülü, kadınların iş gücündeki yerine ilişkin kapsamlı çalışmasından dolayı Prof. Claudia Goldin’e verildi.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2023 Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibini açıkladı. Harvard Üniversitesi’nde Profesör 77 yaşındaki Claudia Goldin, kadınların kazancı ve işgücüne katılımına ilişkin ilk kapsamlı çalışmayı ortaya koyması dolayısıyla ödüle laik görüldü.

rethery.jpg

200 yıllık verileri inceleyen Goldin, çalışmasında kadınların küresel işgücü piyasasında oldukça az temsil edildiğini ve çalışan kadınların erkeklerden daha az kazandığını ortaya koydu. Goldin yaptığı araştırmada, kazanç ve istihdam oranlarındaki cinsiyet farklılıklarının zaman içinde nasıl ve neden değiştiğini açıkladı.

Nobel Ekonomi Ödülleri Komitesi Başkanı Jakob Svensson yaptığı açıklamada, “Kadının çalışma hayatındaki rolünü anlamak toplumlar için önemlidir. Claudia Goldin'in çığır açan araştırması sayesinde artık altta yatan faktörler ve gelecekte hangi engellerle karşılaşılabileceği konusunda çok daha fazla şey biliyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.