Nokia'nın efsane markası geri dönüyor

Nokia'nın efsane markası geri dönüyor

HMD Global, ilginç bir hareketle Nokia Xpress-on markasını yenilemeye karar verdi. Firma, eskiden kapak, kulaklık gibi ürünler satan Xpress-on'u hayata döndürecek.

HMD Global, bir zamanlar pek çok Nokia cihazın dışını süsleyen Xpress-on’u kendi bünyesine kattı. HMD Global, şimdiyse Nokia Xpress-on markasını yenilemeye karar verdi.  Xpress-on isimli bir marka, bir zamanlar çok sayıda Nokia telefonun en iyi özelliklerinden olan değiştirilebilir ön ve arka kapaklar için kullanılıyordu.

Xpress-on’un kullanım alanı şu şekilde: “mikrofonlar, hoparlörler, renkli kapaklar, muhafazalar, kasalar, antenler, bataryalar, şarj cihazları”. Bu liste, temel olarak HMD Global’ın hangi ürünler üzerinde çalışacağını bizlere gösteriyor. Değiştirilebilir arka kapakların yakın zamanda geri geleceğini düşünmüyoruz ama şirket bu markayı kullanarak bu telefon kasalarını yeniden piyasaya sürebilir.

Tescilli ticari marka 2028 yılına kadar geçerli olduğundan, HMD Global'in kesinlikle hangi ürünlerin Xpress-on olarak adlandırılacağı konusunda karar vermesi biraz zaman alıyor.

Şirketin bu markayla kesin olarak ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.