Normal doğum mu sezaryen mi?

Normal doğum mu sezaryen mi?

Uzmanı açıkladı...

Anne ve baba adaylarını en çok düşündüren sorulardan birisi de normal doğumun mu yoksa sezaryenin mi daha avantajlı olduğu konusu... Çoğu zaman kıyas yapılan ve bir çok uzmandan çeşitli yorumları aldığımız bu konu hakkında Özel Ege İnci Tıp Merkezi'nden Op. Dr. Ozan Çetinay önemli bilgilendirmeler yaptı.

img_6418.jpg

Op. Dr. Ozan Çetinay, normal doğumun sezaryen doğuma göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Normal doğumun hem sağlık açısından hem de estetik açıdan daha avantajlı göründüğüne dikkat çeken Op. Dr Çetinay, iki doğum yöntemini karşılaştırarak kıyaslamada bulundu.

fft99_mf10867714-001.jpg

Op. Dr. Ozan Çetinay,"Sezaryen doğuma göre anneler birkaç saat içinde ayağa kalkabilmekte ve gündelik yaşamına kolaylıkla dönebilmektedir.Doğum sırasında anne, oksitosin hormonu salgılamaya başlar. Bu da hem doğumun daha kolay geçmesini hem de meme ucunu uyararak doğumdan hemen sonra anneden süt gelmesini sağlar.Doğum sırasında, doğum kanalından geçen bebeğin akciğerleri sıkışmakta ve akciğerde bulunan amnion sıvısı dışarı atılmaktadır. Bu da uzmanlara göre ileride solunum sıkıntısı yaşama riskini en aza indirmektedir.Normal doğumda yaşanan ten teması, anne ve bebek arasındaki duygusal bağın daha kısa sürede oluşmasını sağlamaktadır.Anneler, her ne kadar günümüzde estetik ameliyatlarla kesi izlerini en aza indirgese de tamamen yok edemeyebilirler. Bu nedenle sezaryen doğuma göre normal doğum daha avantajlıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.