Norveç'ten geldi sağlığına Özel Sada Hastanesi'nde kavuştu

Norveç'ten geldi sağlığına Özel Sada Hastanesi'nde kavuştu

Dizinde yaşadığı probleme bir türlü çözüm bulamayan Elin Eyvor, Norveç'te ortopedi hekimleri tarafından verilen tedavilerden fayda görmedi.

Yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için Türkiye'ye gelen Eyvor, İzmir Özel Sada Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Bora Şerifhan Alpaydın, tarafından konulan tanı doğrultusunda yapılan operasyonla geçmiş hayatına döndü. Diz Artroskopisi bulunan Norveçli Eyvor, Dr. Alpaydın'ın koyduğu tanı doğrultusunda şikayetlerinden kurtularak sağlığına kavuştu.

+-007.jpg

Diz Artroskopisi nedir?

Artroskopi fiberoptik cihazlar kullanılarak eklemlerin içlerini görüntülü muayene ederek eklem içinde meydana gelen hastalık ve yaralanmaların tanı ve tedavisini sağlayan bir yöntemdir.
 

Hangi eklemlere artroskopi yapılır?
 

Günümüzde en çok diz eklemi olmakla birlikte omuz ve ayak bileği eklemlerine ve daha seyrek olarak da kalça, dirsek, el bileği eklemlerine artroskopi yapılmaktadır..
 

Hangi durumlarda artroskopi faydalıdır?
 

Artroskopi en çok diz ekleminde menisküs yırtıkları, ön çapraz bağ, arka çapraz bağ yaralanmaları, kıkırdak yaralanmaları ve hastalıklarında kullanılmakta ve çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Bunların yanı sıra dizin içinde eklem kıkırdağı ve menisküsler hariç her yeri kaplayan sinovya adı verilen zar tabakasının çok çeşitli hastalıklarında da artroskopi çok başarılı teşhis ve tedavi yöntemidir. Benzer şeklide diğer eklemlerde de kıkırdak yüzeylerin ve sinovyal zarın hastalıklarında, omuz eklemi çıkıklarında, eklem içerisini ilgilendiren, eklem çevresinde oluşan kıkırdaklarda artroskopi faydalıdır.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.