Not almayı sevenlere özel yazıcı!

Not almayı sevenlere özel yazıcı!

Amazon sadece alışveriş sektöründe değil, akla gelebilecek her alanda faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri de tüketici elektroniği. Akıllı asistanı Alexa sayesinde insanları yapay zekâyla buluşturan şirket, ürettiği Echo hoparlörleriyle de onu destekliyor.

Farklı ürünlerle kullanıcının karşısına çıkan Amazon, bu kez de termal yazıcı geliştirdi. Ancak bu, ödev vb. işler için kullanılan türden bir yazıcı değil. Kompakt bir boyuta sahip cihaz ağırlıklı olarak not tutmayı sevenlere hitap ediyor. Amazon’un Kickstarter benzeri Build It-Day1 Editions projesi kapsamında geliştirdiği yazıcının adı: Smart Sticky Note Printer. Echo markalı akıllı hoparlörler vasıtasıyla Alexa’ya bağlanabilen cihaz, söylediğiniz kelimeleri not kağıdına kısa sürede yazdırabiliyor.

Her gün belirli saatlerde kitap-kahve molası verdiğinizi ve unutmamak için bunu not alacağınızı farz edin. Bu noktada “Hey Alexa, not al: Akşam vakti kahve molası vereceğim” demeniz yeterli. Ağzınızdan çıkan her cümleyi algılayan yapay zeka, kablosuz bağlantı sayesinde söylediklerinizi yazıcıya gönderiyor. Akabinde cihaz saniyeler içinde notun çıktısını veriyor. Yazıcı yapay zekâ özellikli Alexa ile çalışıyor.

Termal olması nedeniyle mürekkep gerektirmeyen Smart Sticky Note Printer, baskıyı yapışkanlı not kağıtlarına yapıyor. Bu kağıtları da dolap kapağına, duvarınıza veya istediğiniz herhangi bir yere yapıştırabiliyorsunuz. Satın alanlara yanında bir rulo kağıt hediye eden Amazon, kağıtlar bittiğinde ise yazıcıya yenilerinin eklenebileceğini açıkladı.

basliksiz-1-209.jpg

Destek verenlere özel üretildi

Amazon yazıcıyı ilk başta Build It-Day1 Editions projesi kapsamında ön siparişe açtı. 30 gün içinde beklenen desteği görmesi durumunda ürünün üretimine başlayacağını söyledi. Nitekim bu hedefine 3 günde ulaşan şirket, Smart Sticky Note Printer’ı destek verenlere özel olmak suretiyle hayata geçirdi. Şu anda ürün Amazon’un sitesinde listelenmesine rağmen satışa kapalı durumda. Yazıcı, 4,7 x 4,7 x 3,2 inç (120 x 120 x 80 mm) ölçülerinde.

Amazon tarafından finanse edilen Build It, Kickstarter mantığıyla çalışan bir kitle fonlama projesi. Bu kapsamdaki ürünleri öncelikle ön siparişe açan şirket, hedeflediği destek sayısına ulaşması durumunda cihazı hayata geçiriyor. 17 Şubat’ta tanıtılan proje şimdiye kadar üç ürüne ev sahipliği yaptı. Bu ürünlerin ikisi Akıllı Guguklu Saat ve Akıllı Besin Terazisiydi. Üçüncüsü ise bahse konu olan termal yazıcı.

Amazon, beklenen desteğe ulaşamaması nedeniyle teraziyi ve saati hayata geçirmedi. Ancak not tutanlara özel geliştirdiği yazıcı beklenen talebi karşıladı. Ürünü ilk etapta destekleyenlere göndereceğini ifade eden şirket, perakendelerde yer alıp almayacağı konusunda bilgi vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.