Bakanlıktan nükleer müzakere açıklaması

Bakanlıktan nükleer müzakere açıklaması

İran ile nükleer müzakereler hakkında Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pascal Confavreu konuştu. Bakan Confavreu, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın müzakereleri yeniden başlatmak istediğini ifade etti

Avrupa Üçlüsü (E3) olarak bilinen Fransa, İngiltere ve Almanya, İran ile nükleer müzakereleri yeniden başlatmak istiyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pascal Confavreu, E3 ülkeleri olarak İran ile nükleer müzakereleri yeniden başlatmak istediklerini belirterek, İran’a yönelik BM yaptırımların yeninden uygulanmasına rağmen her zaman İran ile diyaloğu sürdürmek istediklerini ifade etti.
E3 ülkeleri, yıl sonuna kadar İran ile görüşme yapmayı umduklarını ifade etmiş ancak İran bu konuda henüz açıklama yapmadı.

İngiltere, Fransa ve Almanya, İranı’ı nükleer silah geliştirmesini önlemek amacıyla 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmayı ihlal etmekle suçlamış ve 28 Ağustos’ta snapback (tetik) mekanizmasını devreye sokmuştu. Yaptırımların yeniden uygulanması için 30 günlük sürecin başlamasının ardından İran'a yönelik tüm BM yaptırımları 28 Eylül gecesi devreye girmişti.

whatsapp-gorsel-2025-11-20-saat-18-39-06-6f2f9156.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.