Numan Kurtulmuş: Yaptırımlar Bitmeyecek

Numan Kurtulmuş: Yaptırımlar Bitmeyecek

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hollanda ile yaşanan krize değinen Kurtulmuş, "Hollandalılar yaptıklarını kabul edinceye kadar bu baskılarımızı sürdüreceğiz." dedi.

KRİZİ ÇIKARAN HOLLANDA TARAFI

Bu kriz çok ciddi ve derin bir kriz. Bu krizi bilerek çıkaran da Türkiye değil, Hollanda tarafı. Son derece barbarca ve vahşice bir tutumdur. Biz Türkiye olarak üzüldük, rencide olduk, ama biz bu tepkiye bir tepki vereceğiz.

Hollandalılar yaptıklarını kabul edinceye kadar bu baskılarımızı sürdüreceğiz. Özür dileyecekler. İleride ekonomik yaptırımlar da  gelebilir. Bu işi telefi etme sürecine gireceklerini umuyoruz. Hiç bir şekilde yapılan bu barbarlığı gaddarlığı sineye çekecek değiliz.

Hem CHP ve MHP'den gelen destekler doğru ve olumludur.

BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMEYECEK

Şu aşamada büyükelçimizi geri çekme söz konusu değil. Hollanda'daki büyükelçimiz oradaki çalışmalarımızı sürdürecek.

Başbakan Binali Yıldırım ile Hollanda Başbakanı arasında bir araya gelme toplantısı yok.

YAPTIRIMLAR TÜRKİYE'YE ÇİRKİN TUTUM SERGİLEYENLER İÇİN

Bu şu anda Almanya ve diğer ülkeler için geçerli değil. Türkiye'ye karşı çirkin tutum sergileyen ülkeler için geçerli.

Bugün Türkiye'ye bakanlara toplantı hakkı vermeyen ülkeler, bir müddet sonra bu ırkçı söylemler arttığı sürece kendi liderleri de toplantı yapamaz duruma gelir. Neofaşizmin ayak sesleri rap rap geliyor. Avrupa'nın göçmen yaklaşımı Nazizim değil mi?

BEKLEDİĞİMİZ TEPKİLERİ ALAMADIK

Avrupa hem suçlu hem de güçlü. AB'den bu konuda ses çıkmamasından rahatsızız. Avrupa'da islam karşıtlığı açık ve oranize şekilde yürüyor. Beklediğimiz tepkileri göremedik, ama Türkiye'nin yanında insanların da olduğunu görüyoruz.

BU İDDİALAR ASILSIZDIR

Hollanda olayı ne niyetle yaptı bilmiyoruz. Bu olayı bu noktaya getiren Hollandalı yetkililerdir. Türkiye bu kirizi bilerek çıkardı diyorlarsa bu yanlıştır. Bu iddialar asılsızdır.

BAYRAK İÇERİDEN BİRİ TARAFINDAN ASILDI

İstanbul'daki Hollanda konsolosluğundaki bayrağın indirilmesi güvenlik gerekçesiyle yapıldığını biliyoruz. Bayrak içeriden biri tarafından asıldı. Şu anda giriş ve çıkışlarda sorun yok.

5 milyon aşkın Türk Avrupa'da yaşıyor. Avrupa kültürüyle uyumlu olan bir kitle. Çok kuvvetli bir islamfobi ve islam karşıtlığı var. Oradaki vatandaşları gayri mülümlerle birbirine düşürmek istediler ama başaramadılar kdurudukları noktada bu.

Bizim Hollandalılar da bir sorunumuz yok.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Avrupa'nın hiç bir değeriyle bağdaşmaz.Yüz karası bir karardır.  Kabul edilemez. Bu kararı alanlar Avrupa'nın değerlerine kibrit suyu koyuyor. Resmi olarak bir müdahallik olamaz ama bireysel mağduriyetler değerlendirilir

TÜRKİYE BUNA MÜSADE ETMEZ

Bu konudaki tavrımız net Suriye'nin kuzeyinde kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değiliz. Yüzlerce yıldırı yaşıyorlar. Bizim karşı olduğumuz terör gruplarının orada devlet kurma çabalarıdır. Menbiç Menbçlilerindir.

Menbiç' e yakın köyler ÖSO'nun elinde. ABD'nin de verdiği bir söz var. Planlanan bir Rakka operasyonu var.

Arapları çıkarıp yerine başka bir grup koymasına Türkiye buna  müsade etmez.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.