Nuray Karpuzcu alternatif tıp kongresine katıldı

Nuray Karpuzcu alternatif tıp kongresine katıldı

“Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”ne katılan Doğal Sağlık Danışmanı ve Araştırmacı Yazar Nuray Karpuzcu “İki Farklı Poster Çalışması” ile kongrede sunum yaptı.

‘Medeniyetlerin Beşiğinde Anadolu Tıbbı’ Sloganı ile İstanbul Kongre Merkezinde 19-20-21 ve 22 Nisan Tarihleri Arasında Yapılan “Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”’ne katılan Kahramanmaraşlı Doğal Sağlık Danışmanı ve Araştırmacı Yazar Nuray Karpuzcu “İki farklı poster çalışması” ile kongre de sunum yaptı.

İstanbul Kongre Merkezinde 19-22 Nisan tarihleri arasında ‘Medeniyetlerin Beşiğinde Anadolu Tıbbı’ sloganı ile yapılan “Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”’nin açılış konuşmasını Kongre Onursal Başkanı T.C. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında; geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın modern tıbbın alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu, Tıp ilmi insanlık tarihiyle yaşıttır dedi. Sorun modern tıbbın geçmişle bağlarını kopararak bu birikimi yok sayması ve insanın ruh ve beden bütünlüğünü göz ardı etmesidir. Bu kongre medeniyetler arasındaki hiyerarşiyi ortadan kaldırma, insanlık tarihini bir bütün olarak algılama felsefesine dayanmaktadır. Hipokrat ile İbn-i Sina’yı Aristo ile Konfüçyüs'ü birlikte anlama çabasıdır. Ön yargıdan uzak bilimsel hakikate ulaşma çabasıdır dedi.

“Kongre dünyada ciddi bir algı oluşturdu”

Alanında uzman birçok bilim insanını bir araya getiren 4 bin 200 kişinin katılım sağladığı 63 farklı oturumda 77'si yabancı toplam 304 konuşmacı tarafından sözlü bildiri ve 495 poster çalışması sunuldu.

“Erdoğan’a İki Kitap Takdim Etti”

Kahramanmaraşlı Doğal Sağlık Danışmanı ve Araştırmacı Yazar Nuray Karpuzcu “İki farklı poster çalışması” ile katıldı. Kongreye Katılan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye Karpuzcu; Öteki Sağlık ve Kupa Terapi Kitaplarını Takdim Etti. Erdoğan yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Karpuzcu’yu takdir ettiğini söyledi.

“Yerli Tohum Yetiştiriyor!”

Türkiye’nin birçok yerinde başta TÜRGEV olmak üzere okullarda doğru beslenmeyi anlatarak sağlıklı ve güvenli nesiller yetiştirme çabası, geleneksel ve yerli tohumlar hakkında çalışmaları ile tanınmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.