O Atatürk Portresinin Asılacağı Yer Belli Oldu

O Atatürk Portresinin Asılacağı Yer Belli Oldu

Meclis'te indirilmesiyle gündeme oturan Atatürk Portresi'nin yeri belli oldu.

Meclis'te muhalefet kulisinde sergilenen kaldırılınca gündeme oturan tablonun yeni yeri belli oldu. Hürriyet'in haberine göre Meclis’te yapılan tadilat ile birlikte muhalefet kulisinden kaldırılan maresal üniformalı Atatürk portresinin yerinde gölgesi kaldı.


Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk’a hediye ettiği halı portresi kuliste loca bölümünün arkasında yer alıyordu. Meclis’te kulisin yenilenmesinin ardından portrenin, yeni açılan “TBMM Başkanlarına Verilen Hediyeler” bölümüne kaldırıldığı görüldü.


Portrenin olduğu yerde TBMM başkanlarına verilen çeşitli hediyeler yer alıyor. Tablonun muhalefet kulisinden kaldırılmasının ardından özellikle CHP sert tepki göstermişti.

TBMM yeni yasama yılına akrep ve olağanüstü güvenlik önlemi ile giriyor. Meclis’in protokol girişi Çankaya kapısında akrep bekliyor. Ayrancı kapısında da bir TOMA ve iki akrebin beklediği görüldü. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan bölümler için başlatılan ancak hasar görmeyen bölümlere de yayılan tadilat bitmediği için kullanılan iş araç gereçleri uygun görülen yerlere istiflenmiş durumda. Yeniden düzenlenen muhalefet kulisinde ise loca yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.