O CHP'li Milletvekilinin Maaşına Haciz Şoku

O CHP'li Milletvekilinin Maaşına Haciz Şoku

CHP'li o vekilin maaşına haciz konuldu.

Antalya'nın eski Belediye Başkanı olan ve şu an CHP'nin Antalya Milletvekili olarak Meclis'te olan Mustafa Akaydın'ın maaşına belediye başkanlığı döneminde kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle haciz konuldu. Hacize tepki gösteren Akaydın, 3 arabası olmadığı bir arabası olduğunu söyleyerek o arabanın da Ankara'da olduğunu ve mahkeme yoluyla "çatır çatır" geri alacağını söyledi.

Sayıştay tarafından Akaydın'a kamuyu zarara uğrattığı gerekçe gösterilerek 18 bin liralık tutar çıkardı. Karar Akaydın'a tebliğ edildikten sonra ödenmesi gereken kamu zararı tutarız faizleriyle beraber 27 bin lirayı geçti.

Ödeme yapılmayınca...

Tebligatta ödemelerin ivedilikle yapılması isteği belirtilirken, ödeme yapılmayınca 18 Temmuz'dan itibaren icra işlemleri başlatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP'li vekil Mustafa Akaydın şu ifadeleri kullandı: “Belediye başkanlığım döneminde  Sayıştay’ın 2013 numaralı ilamlarından birine cevap verilmediği için ama benim haberi yok, kesinleşmiş bir karar var. Bir yıldır  diyoruz ki, ‘ Bunu A- Kent’ten tahsil et’. Tahkime gidiyorlar yok tahsil etmiyorlar kesinleşti ya. İşleme koymuşlar. Zaten mal varlığı olan bir adam değilim onların söylediği gibi. Maaşıma haciz koydular.  3 tane arabam varmış. Bir arabam var oda Ankara’da, ona da el koymadılar. Maaşıma haciz koydular”.

Konuyla ilgili olarak açıklamasında amacın kendisini yıpratmak olduğunu söyleyen Akaydın bir firmanın başkanlığı döneminde parayı geç yatırdığını ve kendisinin mali işler dairesi olmadığını söyleyerek "Ona da 4 gün gecikmeyle faiz uygulamışlar.18 bin lira bana çıkarıyorlar borcu, arkadaşlar beni bilgilendirmemiş ilam kesinlemiş. Faize faiz uygulamışlar 28 bine çıkarmışlar. Belediye bir yıldır A-Kent yönetiminden tahsil etmedi. Neden ilam kesinleşti. Neden yapmıyor. Amaç Mutafa Akaydın’a hasar vermek" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.