O Firari Tümamiral ABD'den Sığınma İstedi

O Firari Tümamiral ABD'den Sığınma İstedi

Darbecilerle beraber hareket ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı olan Tümamiral ABD'den sığınma istedi

İzmir'de FETÖ ve PDY çerçevesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkartılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu görev için gittiği ABD'de görev yerinden kaçarak ABD'den sığınma talebinde bulundu. ABD'nin Virginia eyaletinde olan NATO karargahında görevli olan Tümamiral'in darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek ABD'den sığınma istediği ortaya çıktı.

Uğurlu 22 Temmuz'da NATO içerisinde olan görev yerinden ayrılarak bir daha görev yerine dönmedi. Uğurlu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato askeri casusluk olarak bilinen davada bilgi sızdırılmasına ilişkin davrandığı için soruşturma başlatmıştı.

Hakkında yakalama emri bulunan ve TSK'den çıkarılan eski Tümamiral Uğurlu'nun ABD'den sığınma talebinde bulunduğu bildirildi.

Aralarında Fetullah Gülen ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de  yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı veren Bato, 2'si amiral 6 muvazzaf  askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat  göndermişti. Bu çerçevede hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa  Zeki Uğurlu’nun ifadesi alınamamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.