O fırında pitbulları yakacaklar!

O fırında pitbulları yakacaklar!

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, Karabağlar Belediyesi'nin krematoryum (ölü yakma fırını) satın alma ihalesine çıkmasına tepki gösterdi.

Medya Ege- Karabağlar Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu ilçede kaza sonucu, hastalıktan ya da yaşlılıktan dolayı hayatını kaybeden kedi ve köpekler için gömü yeri bulunamaması dolayısıyla ihaleye çıkmasına dair Medya Ege'ye açıklamalarda bulunan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, "Gömü koşulları yerine getirilmek şartıyla 10 ya da 20 tane köpek aynı çukura gömülebilir. Bu kadar kolay bir şey için kalkıp yakma fırını almak kötü niyetli bir davranıştır. Bu karar öldürmelerdeki fiili yok etmektedir. Bunun başka açıklaması olamaz" dedi.

basliksiz-4.jpg
Protesto başlattıklarını belirten Nesrin Çıtırık, "Yaşanan gelişmeleri önce kamuoyuna duyurduk. Bu kararı protesto etmek için çalışmaları başlattık. Valiliğe de bunun çözümü için başvurduk. Ama bu kararın çözümü gene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nda. Kamuoyu oluşturmamız lazım. Kamuoyuna bu durumların belediyelerin tedavi edemedikleri, açlıktan, bakımsızlıktan öldürdükleri hayvanlarla ilgi delilleri ortadan kaldırma olduğunu aktarmalıyız. Atmosferin bu kadar çok korunduğu dönemde havaya salınacak pek çok gaz havayı da olumsuz etkileyecek. Zararlı kimyasal gazlardan nen yaparsa yapsın milyonluk ya da milyarlık fabrikalar bile salınımı tam olarak engelleyemiyor. Ne kadar arıtma olursa olsun. Ama bu kötü niyetli başlangıçtır. Karabağlar Belediyesi, açlıktan, bakımsızlıktan hastalıktan ölen ya da öldürülen hayvanların cesetlerini yok ederek delil bırakmamaya çalışıyor. Karabağlar Belediyesi 2 yıl içerisinde kaç hayvanın öldüğünün açıklamasını yapsın önce. Ayrıca belediye ilgili yönetmelikte toplu mezar açabilir. kurallara uymak şartıyla. Aynı çukura 10 ya da 20 tane köpek gömülebilir. Yani binlerce çukura gerek yok. Karabağlar Belediyesi diyorsaki her ay bin hayvan ölüyor bu da yıl da 12 bin hayvan eder ona da çukur bulsunlar. Görevlerini yapmayanlar, açlıkla, pisliğe, hastalığa ve kısırlaştırılmayan hayvanları kasıtlı olarak öldürdüğü hayvanları yok etme yolu bu. Özellikle pitbulları öldürüp bu fırınlarda yakacaklar bu Karabağlar'da başlayacak ötekilerde devam edecek. Yani çaresizlikten yapılıyor diye bir şey yok. Karabağlar niçin bir yakma fırını aldı. Son 2 yılda 2020 ve 2021 yılında kaç hayvan öldü? Özellikle bu pitbullar için bulunmuş bir yöntem kınıyoruz. Sosyal demokrat bildiğimiz bir belediyede hayvan hakkına ve çevre hakkına saygısızlık. Kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

nesrin-citirik-880.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum