"O firma yüzünden Narlıdere ikinci Gölcük olabilir"

"O firma yüzünden Narlıdere ikinci Gölcük olabilir"

Jeoloji Mühendisi Şimşek'ten korkutan açıklama!

Narlıdere’de yaptığı konut projelerinin yanı başındaki uçuruma dolgu yaparak kendine yol yaratan Tanyer İnşaat’a tepkiler dinmiyor. İnsanların hayatını tehlikeye atan firmaya bir uyarı da uzmanlardan geldi.

Gölcük depremini hatırlatıyor
Narlıdere ikinci Gölcük olabilir

08e84e03-6c78-4020-b035-a8d6fb4616b8.jpg
 
Narlıdere’de Bulut Orman Evleri’ni yapan Tanyer İnşaat, hayati hatalara imza atıyor. Proje alanının önünde bulunan uçurumu dolgu yöntemiyle doldurarak kendine yol yaratan firma akıllara Gölcük depremini getirdi. Gölcük’te dolgu toprak nedeniyle ciddi derecede zararlar oluşmuş, çok sayıda kişi de ölmüştü. Şimdi benzer bir yöntem ile bölgede yaşayanların geleceğini tehlikeye sokan firmayı kesilen cezalar da caydırmadı. Son olarak dolgu yapılan alana fidan ekerek, bölgenin ağaçlık alan olduğunu göstermeye çalışan firma bunda da başarılı olamadı. Öte yandan uzmanlar dolgu toprağın zamanla göçmelere neden olabileceğini belirterek, hayati yanlıştan dönülmesini istedi.

e7cad967-55d0-4bed-9eb5-45844f6e6532.jpg

ŞİMŞEK: GÖÇÜKLERE NEDEN OLUR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Yakup Şimşek, “Dolgu topraklar yamaçlarda zamanla göçme ve kaymalara neden olabilir. En ufak bir depremde veya sarsıntıda yanındaki parçalarla birlikte ciddi zararlar oluşturur. Bunun bir benzerini Gölcük Depreminde görmüştük. O zaman da birçok inşaat firması dolgu yapılan alanlara inşaatlarını yapmıştı. Depreme kadar kimse bunun bir zararını görmemişti. Ancak depremle birlikte bu alanlar denize dökülmüştü. Bu yüzden insan hayatının göz önüne alındığı çalışmalar gerçekleştirilmeli” ifadelerini kullandı.

02f11b24-5e23-47da-b2e1-35c15244658e-001.jpg

BU İLK SKANDAL DEĞİL

Ormanlık alana dolgu yaparak aynı zamanda doğaya da zarar veren Tanyer İnşaat’ın daha önce de projesinde çökme olmuştu. Sık sık doğaya verdiği zararlarla gündeme gelen Tanyer İnşaat, ormanlık alana ve dere yatağına doldurmaktan dolayı para cezası almıştı. Firma son olarak da Narlıdere Belediyesi ve İZSU’nun yaptığı cezai işlemin ardından dolgu yaptığı alanları kamufle etmek için üzerine ağaçlandırma çalışması yapmış, bu durum yine tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir
              Torbalı Güncel

fcca78eb-6831-4d38-b781-d49a73bb8913-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.