O Haberler Yalan Çıktı! İhale Tamamlanmamış Bile...

O Haberler Yalan Çıktı! İhale Tamamlanmamış Bile...

Ulusal bir gazetenin Buca Belediyesi ile ilgili ardı ardına verdiği ihale yolsuzluğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Ulusal bir gazetenin Buca Belediyesi ile ilgili ardı ardına verdiği ihale yolsuzluğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Söz konusu haberler ile ilgili olarak Buca Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada haberlerle ihaleye fesat karıştırılmak istendiği belirtilerek gazete sahibi, yöneticileri ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Desktop242

CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski Parti Meclis Üyesi Durdu Özbolat’ın ulusal olarak yayın yaptığı Yurt Gündemi gazetesinde 2 gündür yayınlanan Buca Belediyesi ile ilgili yolsuzluk haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Buca Belediyesi tarafından çıkılan temizlik ihalesi ile ilgili yolsuzluk haberleri yapılan gazeteye Buca Belediyesi’nden yalanlama geldi. Buca Belediyesi sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Söz konusu ihalenin tamamlanmadığı belirtilen açıklamada haberin içeriğinde teklif edilen bedeller dahi zikredilmek sureti ile adeta belli bir firma lehine ihalenin sonuçlanmasının istendiği bu durumunda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden bir davranış olduğu dile getirildi. Haberle ilgili olarak başta gazetenin sahibi olan CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski Parti Meclis Üyesi Durdu Özbolat olmak üzere, Bahadır Akdeniz, Veysi Şahin, Selçuk Arslan ve Selçuk Güler hakkında 5237 Sayılı Kanuna göre cezalandırılması istemi ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

İşte Buca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama;

“Bir gazetede, belediyemiz tarafından yasal süreci devam etmekte olan, henüz sonuçlanmamış, dolayısıyla da kazananı belli olmayan ihaleye ilişkin yapılan haberde ortaya atılan asılsız iddialar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Haberde bahse konu olan belgelerin tamamı kasıtlı olarak gösterilmemiş, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin “yapılan ihalede iptali gerektirecek bir durumun olmadığı” kararı ile Kamu İhale Kurumu’nun bu doğrultuda aldığı “ihalenin hukuka uygun olduğu” karar görmezden gelinmiştir. İçeriğinde teklif edilen bedeller dahi zikredilmek sureti ile adeta belli bir firma lehine ihalenin sonuçlanmasının istendiği izlenimi yaratan bu haber, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden bir davranıştır. Konunun yasalar doğrultusunda ilerleyen süreci çarpıtılarak, kamuoyunun yanıltılmak istendiği; gazeteciliğin temel ilkelerinin çiğnendiği bu haberde yer alan asılsız iddialara ilişkin kararı yargı verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.