O halde Seferihisar'da Turuncu Festivali başlasın!

O halde Seferihisar'da Turuncu Festivali başlasın!

Ezgi Yeşil yazdı

“Seferihisar” adını her yazdığımda içim kıpır kıpır oluyor. Özelliklede festivaller coşkulu kutlamaları paylaşmak bol bol fotoğraflar çekilmek ne keyiflidir öyle değil mi?

Hal böyle olunca da festivaller kaçınılmaz oluyor. Mandalina sezonu inanılmaz hareketli geçiyor.

Mandalina için konu açılmışken 21. Düzenlenecek olan bir festival yine çok konuşulacak. 5 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan festivalin İçeriğinde yemekler, çeşitli stantlar, hediyelik eşyalar akla gelebilecek herşey bulunuyor.

Özellikle yarışmalar hele ki güzellik yarışması kral ve kraliçe heyecanın en keyifli programı olacak.

Konser ile tamamlanacak olan festivale Seferihisar’ımıza Merve Özbey konserinde izleyicilere keyifli anlar yaşatacaklar.

Üretimiyle, tarımıyla turizmiyle adından söz ettiren Seferihisar, yaşam kalitesiyle tercih edilen ilçe haline geliyor.

Hasad mevsiminin en güzel ayları Seferihisar’da hem mandalina hemde zeytin sezonu çiftçilerimiz için hayırlı ve bol kazançlı geçmesini diliyorum.

Özellikle yaşadığımız gerek ekonomik gerekse iklim krizine girdiğimiz şu zor günler de çiftçinin vatandaşın yüzünü bir nebze olsun güldürebilecek bu gibi etkinlikler herkese umut oluyor.

whatsapp-image-2021-11-23-at-08-34-55.jpeg

“Seferihisar gelişiyor ama sıkıntıları da beraberinde getiriyor”

Biz ilçemizin hep güzel konularını bahsetmek isterken maalesef üzücü düşündürücü konular da yaşıyoruz. Küçük Teksas’ı andıran olaylar silahla dükkanlara göz dağı vermeler, küçük çaplı mafya halleri ilçe de bu gibi konuların geçmesi gerçekten çok üzücü. TV ler de gerekse sosyal medya da izlenen Şiddet görüntülerine bakmak bile istemediğimiz olayları ilçemizde daha doğrusu hiç bir yerde yaşamak istemiyoruz. Burası Türkiye kanun var nizam var. Dizilerde şiddet içerikli konulardan nem alarak burada şiddet eğilimlerinin olması gençlere kötü örnek teşkil ediyor. Eminim Emniyet teşkilatımız gerekli önemleri alıyordur bundan hiç şüphemiz yok.

Tabi ilçe de olumsuz konulardan biri de çevre kirliliği insanlarımızın düşüncesizce çöplerini inşaat ve moloz atıklarını gördüğü her yere atmasına da anlam veremiyoruz.

Bu gibi bilinçlendirme haberleri ile gündemi yapmaya çalışsak ya bazı haberleri yayınlamakta ne yazık ki elimiz varmıyor!

Türkiye de yaşanan çocuk tacizleri, bebek ölümleri canice katledilen masumlar, Kadınlar, hayvanlar tüm canlılar bize ne oluyor demekten başka bir cümle kuramıyorum inanın!

Bunları niye anlatıyorum. Herşeyin farkında olup bir an olsun umut dolu bakabileceğimiz güzel bir yaşam hayal edelim istiyorum.

Sözü fazla uzatmayayım 5 Aralıkta görüşmek üzere diyorum!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.